Danimarka'da tarihi borsa binasında yangın

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binası bu sabah alevlere teslim olurken, binanın simge kulesi yıkıldı. Söz konusu yangında can kaybı yaşanmadı; yaralanan da olmadı.

Danimarka'da tarihi borsa binasında yangın
Danimarka'da tarihi borsa binasında yangın
GİRİŞ 16.04.2024 11:33 GÜNCELLEME 16.04.2024 11:35

Danimarka'da tarihi binada yangın çıktı. Başkent Kopenhag'da bulunan 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binasındaki yangının yerel saatle 08.00 sıralarında başladığı öğrenildi. Alevlerin sardığı binanın simge kulesi yıkıldı.

CAN KAYBI YOK

Yangından kurtulmaya çalışan binadakiler, bir yandan da içeride bulunan bazı tarihi tabloları dışarı çıkarttı. Söz konusu yangında can kaybı yaşanmadı; yaralanan da olmadı.

"DANİMARKA'NIN NOTRE DAME'I"

Bölge sakini Henrik Grage, borsa binasındaki yangını Fransa'nın başkenti Paris'teki Notre Dame Katedrali'nde 2019 yılında çıkan yangına benzeterek, "Bu bizim Notre Dame'ımız." dedi.

KAYNAK: HABER7, İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye Edanur tepkisi