Taliban: Düzen sadece mollalarla sağlanamaz

Taliban yönetiminin üst düzey yetkililerinden Muhammed Nebi Ömeri, Afganistan'ın dini eğitimin yanı sıra pozitif bilimlere yönelik eğitime ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Taliban: Düzen sadece mollalarla sağlanamaz
Taliban: Düzen sadece mollalarla sağlanamaz
GİRİŞ 16.04.2024 21:28 GÜNCELLEME 16.04.2024 21:28
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Afganistan geçici hükümetinin İçişleri Bakan Vekili Yardımcısı Ömeri, Host vilayetinde öğrencilerin düzenlediği fuarda yaptığı konuşmada, ülkedeki eğitim sistemi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Ömeri, Afganistan'da mevcut sistemin sadece din adamları ve Taliban yönetiminin kadroları üzerine inşa edilmemesi gerektiğine işaret ederek, modern bilimlerin de çok önemli olduğunu kaydetti.

"DÜZEN SADECE MOLLALARLA SAĞLANAMAZ"

Her alanda işinin uzmanı profesyonellere ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Ömeri, "Düzen sadece mollalarla sağlanamaz. Yine tekrar ediyorum, ben de dahil olmak üzere diğer üst düzey yetkililer, düzenin sadece mollalar ve mücahitler (Taliban yönetiminin mensupları) ile sağlanabileceği yönünde bir yanlışa kapılırsak, bu yanlış nedeniyle onları kutlarım ve onlarla aynı fikirde olmayız." dedi.

Ömeri, Afganistan'ın dini eğitimin yanı sıra pozitif bilimlere yönelik eğitime ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, bilim insanları ve mühendisler gibi çeşitli alanlarda uzmanlar yetiştirdiklerini ancak bunun zaman aldığını söyledi.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Gurbetci66 1 hafta önce Şikayet Et
    Bazi yorumlar ne kadar cirkin yaziliyor yorum yazarken lütfen biraz anlam I Erik olsun .MISAFIR KUTLARIM seni keske herkes senin yormlarin gibi okunacak yorum yazsa
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Günaydın derler
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    verme kardeşim eleştirilerin saygılı olsun
    Cevapla
  • verme 1 hafta önce Şikayet Et
    hayvanlari egitmek zor bunca yil bir birini yedi isgal biraz biter gibi oldu bu sefer o yasak bu yasak diye her seye yasak geldi agitim almayan erken kiz cocuklari ulkeye ne verecek yada zorla cuval giy demek ne bu devir de egitim oldugu icin bu mallar belli sure de hep biirleri isgal etti kullandi mal gibi
    Cevapla
  • Haber 1 hafta önce Şikayet Et
    Pes etmediler yıkılmadılar sonun da ülkelerini kurtardılar büyük şeytana karşı
    Cevapla
  • verme 1 hafta önce Şikayet Et
    usa avrupa gitse ne bu sefer bir birini yiyor mallar tarih boyu ayni oldu bunlar asla adam olmaz eline silah alan kendini bir hat saniyor hep
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak şiddetlendi: Meteoroloji'den 14 il için kuvvetli yağış uyarısı!
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...