Hamas: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden gurur duyduk

Hamas Hareketi, Erdoğan'ın Filistin halkını, özgürlükleri ve topraklarını kurtarmak amacıyla verdiği mücadeleyi savunması ve aldığı tutum ile bu konuda yaptığı açıklamalardan övgüyle söz etti.

GİRİŞ 17.04.2024 17:18 GÜNCELLEME 17.04.2024 23:15
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Hamas Hareketi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin halkını, özgürlükleri ve topraklarını kurtarmak amacıyla verdiği mücadeleyi savunması ve aldığı tutum ile bu konuda yaptığı açıklamalardan övgüyle söz etti.

Hamas Hareketi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmadan kısa bir süre sonra yazılı açıklama yaptı.

"Kardeş Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin halkına, özgürlük ve topraklarını kurtarma amacıyla verdiği mücadelesindeki tutumlarını çok değerli görüyoruz." ifadelerinin yer aldığı açıklamada Hamas, "Milli Mücadele sırasında Türkiye’deki Kuvay-ı Milliye ne ise Hamas da işte aynen odur." sözlerini takdirle karşılandıklarını ve bundan gurur duyduklarını kaydetti.

Başkan Erdoğan 'Terör devleti İsrail' deyip rest çekti: Bütün dünya bilsin, idrak etsinBaşkan Erdoğan 'Terör devleti İsrail' deyip rest çekti: Bütün dünya bilsin, idrak etsin

CESUR AÇIKLAMA ONURLU DURUŞ...

Hamas'ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cesur açıklamaları ve onurlu duruşları, kardeş Türk halkının tarihi ve özgün konumunu somutlaştırmaktadır. Halkımız, Gazze Şeridi'ndeki insanlarımıza yönelik aldığı tutum ve halkımızın topraklarını özgürleştirme, oraya geri dönüş ve başkenti Kudüs olan bağımsız bir devlet kurma hakkını destekleme konusunda mücadelesinde, cesur bir ses olarak bu açıklamaları ezberleyecektir."

 

 

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 73
  • Cemal Serbest 1 hafta önce Şikayet Et
    Tek Bir Çözüm Var O da İSLÂM BİRLİĞİNİN Kurulmasıdır.
    Cevapla
  • Elif 1 hafta önce Şikayet Et
    Hamas Kuvayi Milliyedir
    Cevapla
  • Cemal Serbest 1 hafta önce Şikayet Et
    Biz Boşuna Ölümüne REİS Demiyoruz.TEK ÇARE İSLÂM BİRLİĞİNİN KURULMASIDIR.
    Cevapla
  • erdoğan 1 hafta önce Şikayet Et
    Zafer mutlak inananlarındır.....
    Cevapla
  • 28 Şubat 1 hafta önce Şikayet Et
    kuvayi milliye'nin amacı neydi işgal edilen yerlerde düşmanı atmak. Hamas'ın amacı ne? Siyonizm tarafından işgal edilmiş topraklarını kurtarmak. Resmi deolojik tarihin çocuklarına da tarih dersi vermeye kalkışmasın. .Dersin alasını alırlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmasını masum bulmuyorum
Ankara’da sokak köpeklerinden 15 yaşındaki kız çocuğuna saldırı