ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik talebini veto edecek

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, ABD'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyelik talebine yönelik yapılacak oylamada veto yetkisini kullanacağını açıkladı.

ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik talebini veto edecek
ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik talebini veto edecek
GİRİŞ 18.04.2024 22:23 GÜNCELLEME 19.04.2024 00:21
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

ABD, Filistin'in Birleşmiş Milletler’e (BM) tam üyelik talebini veto edecek. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, yaptığı açıklamada, ABD'nin BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyelik talebine yönelik yapılacak oylamada veto yetkisini kullanacağını açıkladı.

Patel, ABD'nin söz konusu hareketin iyi niyetle bile olsa Filistin’e devlet statüsü kazandırmayacağını düşündüğünü belirterek, Filistin’in bir devlet olarak üyelik kriterlerini karşılayıp karşılamadığı konusunda oybirliği olmadığını aktardı.

Patel, ABD’nin Filistin’in devlet olarak tanınması için en hızlı yolun bu hedefi paylaşan diğer ortakların desteğiyle İsrail ve Filistin yönetimleri arasında doğrudan müzakerelerden geçtiğine inandığını açıkladı.

BM Güvenlik Konseyi’nde TSİ 23.00’de Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu oylayacak. Filistin, şu anda BM’de üye olmayan gözlemci devlet statüsünde bulunuyor. Filistin’in BM'ye tam üye olması için Güvenlik Konseyi ve ardından Genel Kurul'un en az üçte ikisi tarafından onaylanması gerekiyor.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 69
  • TRT izleyen KÖYLÜ 1 hafta önce Şikayet Et
    Dünya 5 ten büyüktür diyoruz. Bu sistem değişmediği sürece dünyadaki SOYKIRIM'lar da bitmez adaletsizliklerde bitmez... BM zaman kaybetmeden 5 daimi sistemi kaldırıp BMnin çoğunluk sistemine göre kararlar almalıdır.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    BM 5 ülkenin tahakkümünden kurtulmadığı sürece BM'nin dünyaya hiç bir faydası olmayacak.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    birLEŞmiş millet
    Cevapla
  • Erpınar 1 hafta önce Şikayet Et
    Büyük şeytan her zamanki gibi gayr-ı meşru çocuğu israil'i tutuyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Dünya Beşten Büyüktür sözü Ne büyük bir sözdür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem! Her ay hesaplanacak
Bakan Fidan: Türkiye UAD'deki davaya müdahil olacak