İsrail İran'a Hamaney'in doğum gününde saldırdı

1 Nisan'dan sonra artan İran-İsrail gerilimi, 19 Nisan'da zirve yaptı. Tel Aviv yönetimi, İran dini lideri Hamaney'in doğum gününde İran'ın İsfahan kentini hedef aldı.

İsrail İran'a Hamaney'in doğum gününde saldırdı
İsrail İran'a Hamaney'in doğum gününde saldırdı
GİRİŞ 19.04.2024 11:00 GÜNCELLEME 19.04.2024 11:00
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İsrail'in İran'a yönelik misilleme saldırısı, 19 Nisan 1939 tarihinde doğan İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in doğum gününde gerçekleşti. Misilleme saldırısının Hamaney'in doğum gününde olmasının bir tesadüf olmadığı, kasıtlı ve sembolik bir anlama geldiği kaydedildi.

ARTAN İRAN-İSRAİL GERİLİMİ

1 Nisan'da, İsrail'in İran'ın Şam'daki büyükelçilik binasındaki bir binayı vurması ve İran Devrim Muhafızları komutanlarının ölmesi sonrası artan gerilim, 13 Nisan'da İran'ın İsrail'e İHA ve füze saldırısıyla iki tarafın birbirini doğrudan hedef aldığı bir sürece evrildi. 13 Nisan'ın ardından uluslararası kamuoyu İsrail'in ne zaman ve nasıl İran'a yanıt vereceğini tartışırken, cevap bugün İran'ın nükleer kapasitesinin yoğun olduğu İsfahan kentine saldırıyla geldi. İsrail'in saldırısı İran'da herhangi bir hasara yol açmazken, Tel Aviv saldırının dozunu düşük tutarak meseleyi kapatmak istediği kaydedildi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • KABALA 1 hafta önce Şikayet Et
    Semboller-Tarihler-Kehanetler . Sapkın Dinciler Dünya ile alay ediyor.
    Cevapla
  • Deniz 1 hafta önce Şikayet Et
    Tiyatro pembe diziye döndü.
    Cevapla
  • Mehmet Akif 1 hafta önce Şikayet Et
    Gerçek Haham başı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'i bugün kabul edecek
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!