NATO'dan son dakika Orta Doğu ve savaş çağrısı!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Orta Doğu'daki gerilimin kontrolden çıkmaması gerektiğini belirterek, tüm taraflara itidal çağrısı yaptı. Stoltenberg, "Orta Doğu'da yeni bir savaş kimsenin çıkarına değil." dedi.

NATO'dan son dakika Orta Doğu ve savaş çağrısı!
NATO'dan son dakika Orta Doğu ve savaş çağrısı!
GİRİŞ 19.04.2024 18:47 GÜNCELLEME 19.04.2024 18:47
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Stoltenberg, NATO-Ukrayna Konseyi Toplantısının ardından yaptığı açıklamada, İsrail'in İran ve Suriye'ye saldırdığı iddialarına değindi.

'ORTA DOĞU'DA YENİ BİR SAVAŞ KİMSENİN ÇIKARINA DEĞİL'

G7 ülkelerinin çağrısına katıldığını ifade eden Stoltenberg, "Orta Doğu'da yeni bir savaş kimsenin çıkarına değil. Çatışmanın kontrolden çıkmaması hayati önem taşıyor. Bu nedenle tüm tarafları itidal göstermeye çağırıyoruz." dedi.

G7 dışişleri bakanları, iki günlük toplantılarının sonunda kabul ettikleri ortak bildiride İran ve İsrail'i gerilimin daha da artmasını önlemek için çalışmaya çağırırken, İsrail’in Gazze'de uluslararası insancıl hukuk da dahil olmak üzere uluslararası hukuka tam olarak uymak zorunda olduğunu vurgulamıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Morelli 1 hafta önce Şikayet Et
    Turkiye bu seytanlarla yol yorumesi cok yanlis bu zionist seytan toplulugu nato israile fonluyor turkiyenin bunlarin kulubunde ne isi var birde cikip filistinin yanindayiz diyor ayni anda natoda seyanlarla beraber
    Cevapla
  • gandalf 1 hafta önce Şikayet Et
    orta Doğu'da bize karışmayın ne yaparsanız yapın anladığım bu
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    sen çağrını sadece abd ye yap
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Neden israili kınamadınız iki yüzlüler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çiftçiye 300 bin lira faizsiz kredi imkânı! 3 kurum devrede
Türkiye, Mısır ve Irak'tan sürpriz hamle! Yeni dönem başlıyor