CENTCOM: Gazze’ye 50 bin gıda paketi ulaştırıldı

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Gazze’ye düzenlenen hava operasyonuyla 50 bin 688 gıda paketinin ulaştırıldığını duyurdu.

CENTCOM: Gazze’ye 50 bin gıda paketi ulaştırıldı
CENTCOM: Gazze’ye 50 bin gıda paketi ulaştırıldı
GİRİŞ 22.04.2024 11:45 GÜNCELLEME 22.04.2024 11:46
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

CENTCOM dün yaptığı hava operasyonuyla Gazze’ye 50 bin 688 öğün eşdeğerinde gıda paketini ulaştırdığını ifade etti. Açıklamada;

'İNSANİ GIDA HAVA OPERASYONU'

“ABD Merkez Komutanlığı, Gazze'de devam eden çatışmalardan etkilenen sivillere temel yardım sağlamak amacıyla 21 Nisan 2024 tarihinde saat 11:56'da (Gazze saatiyle) Kuzey Gazze'ye insani gıda yardımı hava operasyonu gerçekleştirdi. Ortak operasyonda ABD Hava Kuvvetlerine ait dört C-130 uçağı yer almıştır. ABD C-130'ları Gazze'nin kuzeyine 50 bin 688 öğün eşdeğerinde gıda paketini bırakarak hayat kurtarıcı insani yardım sağlamıştır. ABD bugüne kadar yaklaşık 1001 ton insani yardım malzemesi bırakmıştır.

 

'HAVA FAALİYETLERİ İNSANİ ACILARI HAFİFLETMEYE YÖNELİK'

Bugünkü görev sırasında bir paket denize düştü. CENTCOM şu anda sivillerin zarar görüp görmediğini ya da altyapıya verilen zararı değerlendirmemektedir. Durum incelenmeye devam etmektedir. Savunma Bakanlığı'nın insani yardım amaçlı hava indirme faaliyetleri, ABD ve ortak ülke hükümetlerinin insani acıları hafifletmeye yönelik devam eden çabalarına katkıda bulunmaktadır. Bu hava yardımları sürekli bir çabanın parçasıdır ve devam eden hava yardımı operasyonlarını planlamaya devam ediyoruz" ifadelerine yer verildi. 

KAYNAK: DHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 7
  • Özkan Yürektürk 1 hafta önce Şikayet Et
    Hem vuruşun hemde yardım edyrsun en büyük terur devlet İsrail amirika başkka yer armayın bu nerde bu kâfir haclı ordusu birlesimis miltler Avrupa NATO nerde Irak Suriye de iki milyon insan öldurmeyi iyi bilylar çünkü orda petrol var
    Cevapla
  • cengiz han 1 hafta önce Şikayet Et
    Asil yardimi turkiye ve dubai yapti, adamlar sov uapiyor
    Cevapla
  • Çin Utanç Verici! 1 hafta önce Şikayet Et
    Google resim "Providing aid to Gaza" ara Centcom ABD tüm dünya "Gazze" ye insani yardım gönderirken Çin=PRC Gazze ye insani yardım göndermeyen ülke! Çin=PRC Gazze de yaşanan insanlık dramına seyir etmesi insani yardım göndermemesi 5000 senelik Çin medeniyeti için utanç verici! Rusya Federasyonu Hindistan Almanya Fakir Venezuela Gazze yardım gönderirken! Çinden yardım yok!
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    yardım diye içinden zehir çıkmasın bunlrın yardımı daneoluyo arkadan vur önden başını okşargibi gösteriş meraklısı iblis
    Cevapla
  • Kutahyali 1 hafta önce Şikayet Et
    Koca iblis koca şeytan Amerika
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 1 hafta önce Şikayet Et
    Küçük iblis. Büyüğü yahudi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek sürüsü Kocaeli'de yavru köpeği canlı canlı yedi
PYD elebaşı Salih Müslim'in eşinden teröristbaşı Abdullah Öcalan hakkında skandal ifadeler