Rusya'nın gizli SİHA programı sızdı!

Sosyal medya hesaplarından Rusya'nın gizli SİHA programları sızdı.

GİRİŞ 22.04.2024 16:50 GÜNCELLEME 22.04.2024 16:50
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Telegram gruplarından sızan ve dünya medyasında ses getiren gelişmede Rusya'nın gizli SİHA programının detayları yer aldı. Söz konusu fotoğraflar SİHA üretim merkezinin konumunu dahi ortaya çıkardı.

'SAVAŞ TAKTİKLERİ YENİDEN YAZILDI'

24 Şubat 2022'de başlayan Rusya'nın Ukrayna'yı işgali klasik savaş taktiklerini yeniden yazdırdı. Rusya'nın kilometrelerce uzanan tank konvoylarını Bayraktar TB2 dahil çeşitli SİHA ve dronlarla havaya uçuran Kiev, Rus kanadına geri adım attırdı. Savaşta SİHA'ların önemini geç fark eden Moskova yönetimi ise çareyi İran'dan aldıkları Shaded-136'larda buldu. Rusya, bu intihar dronlarıyla Ukrayna'ya ait üslere ve enerji merkezlerine defalarca saldırı düzenledi.

"KOMMUNA" VURULDU

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Deniz Kuvvetleri Temsilcisi Dmitry Pletenchuk ise Ukrayna Donanmasının Kırım'da Rusya Karadeniz Filosu'na bağlı "Kommuna" yardımcı gemisini vurmayı başardıklarını bildirdi. Yaklaşık 110 yıl önce üretildiği ortaya çıkan gemi bu süreçte elbette defalarca modernize edildi. Modernize edilen bu deniz destek gemisi, denizaltıları aramak ve kurtarmak için tasarlandı ve aynı zamanda su altı araçlarının taşıyıcısı olarak da görev yapıyordu.

ABD'NİN DEVASA YARDIMI

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, aylar süren gecikmenin ardından 61 milyar dolarlık askeri yardım paketinin onaylanması nedeniyle ABD Temsilciler Meclisine minnetlerini sundu. Zelenskiy, yardımın binlerce yaşam kurtarabileceğini söyledi.

YARDIM ULAŞINCA SEYİR DEĞİŞECEK Mİ?

Pakette büyük ihtimalle, hava savunma sistemleri, orta ve uzun menzilli füzeler ve top mermileri bulunacak. Ukrayna’nın bu alanlarda sıkıntı çekmesi Rus güçlerinin yüzlerce kilometrekarelik toprak ele geçirmesine neden oldu. Yardımın ulaşmasıyla, büyük ihtimalle Ukrayna Rusya’nın hava üstünlüğüne meydan okuyabilecek, ikmal hatlarını hedef alıp, ilerleyen birlikleri durdurabilecek. Kiev’de karşılaştığımız, Ukrayna Ordusu’nda görev yapan Vitaliy, pozitif yanlara odaklanmanın önemli olduğunu söylüyor. “Her setin önemi var” diyor.

RUSYA'NIN SİHA PLANI ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan Rusya'nın İran'dan aldığı Shaded-136 model intihar dronlarını modernleştirdiği ve daha farklı bir SİHA'ya çevirdiği ortaya çıktı. Telegram'da sızdırılan ve Rus basınında gündem olan verilere göre Rusya bu SİHA'ları ülkenin Alabuga bölgesinde modernleştiriyor. Alabuga Rusya'nın orta kesimlerinde kalan küçük bir sanayi şehri ve Tataristan'a bağlı. Bölgenin nüfusu ise yaklaşık 70 bin kişi.

GÜCÜ İKİ KATINA ÇIKTI

Dahası Moskova yönetimi sadece 50 kiloluk bir patlayıcı taşıyabilen Shaded 136'leri neredeyse 90 kiloluk bir füze takabilecek konuma getirdi. Sızıntılara göre ayrıca dron patladığı anda parçalanmasına yarayan özel bir malzeme ile kaplandı ve yangın çıkarıcı termobarik savaş başlıkları da entegre edildi.

 

KAYNAK: MİLLİYET
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 7
  • Tayfun 1 hafta önce Şikayet Et
    Savaş tüm dünyada maalesef Ukrayna Suriye Filistin de değil anlaşmalar yeniden yapılanmalar başlayacak koalisyonlar kurulacak tek bir ülke küçük bir fitilin ateşlenmesi sonucunda herkes korkarak kaçacak ama dört süper güç gizli anlaşmalar yapacak ama tek bir lider olacak Allah herkesin yardımcısı olsun o tek kişi farklı bir ebatta kişi
    Cevapla
  • Murat gözükara 1 hafta önce Şikayet Et
    Zelinski diyorki bu yardım canları kurtaracak...asıl canları yok edecek..kukla zelinski...asıl barış kurtarır....taşıma suyla olmaz ..PUTİN ÇOK YAŞA...
    Cevapla
  • sait dbakır 1 hafta önce Şikayet Et
    insallah rusyayı avrupa abd siyoniistleri yıkamaz ve en son abd israil avrupanın sonunu getirir allah yardımcın olsun sayın putin
    Cevapla
  • En Baba Yorumcu 1 hafta önce Şikayet Et
    putin vermiştir,
    Cevapla
  • tarih 1 hafta önce Şikayet Et
    batının hedefi rusyayı yıkıp enerji kaynaklarını sömürmek.bu savaş rusya yıkılana kadar bitmeyecek. bu yüzden putin iç muhalefeti susturuyor. savaştan bıkan halk rusyayı içerden yıkmasın diye. düşük yoğunluklu bir savaş olarak devam ettirmeye çalışıyor. dron savaşı ile insan kaynağı zayiatını azaltıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saadet Partisi'nde yeni dönem! Temel Karamollaoğlu görevinden ayrılacağını açıkladı
Merkez Bankası'ndan 'kira zammı' açıklaması! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat