İspanya, Filistin'i tanıyacaklarını 3 ülkenin liderlerine iletti

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in Filistin devletini tanıyacaklarına ilişkin, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Ürdün Kralı 2. Abdullah ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'yi telefonda bilgilendirdiği duyuruldu.

GİRİŞ 22.04.2024 22:09 GÜNCELLEME 22.04.2024 22:21
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

İspanya resmi haber ajansı EFE'nin başbakanlık kaynaklarına dayandırarak verdiği haberde, Sanchez'in Orta Doğu'daki durumu analiz etmek ve Filistin devletini tanıyacaklarını yinelemek için Abbas, 2. Abdullah ve es-Sisi ile ayrı ayrı telefon görüşmesi yaptığı bildirildi.

Haberde, Filistin devletinin tanınmasıyla iki devletli çözüm temeline dayalı bir uluslararası barış konferansı organize edilmesi görüşünü en başından beri ısrarla savunan Sanchez'in, ana aktörlerle yaptığı telefon görüşmelerinin bölgede barış, güvenlik ve refahın getirilmesine yönelik diplomatik çabalarının bir parçası olduğu belirtildi.

Sanchez, İspanya hükümetinin kendi hür kararıyla Filistin devletini tanıyacağını birçok kez dile getirmiş ve bunu uygun bir zamanda yapacaklarını duyurmuştu.

İspanya Başbakanı, hükümetin bu yönde atacağı adım için Birleşmiş Milletler'de geçen hafta yapılan Filistin'in tam üye olarak tanınmasına yönelik görüşmelerden sonra olacağına dair sinyaller vermişti.

İspanya'da sol koalisyon hükümeti haftalık olağan Bakanlar Kurulu toplantısını yarın yapacak.

EFE haber ajansı, Sanchez'in telefon görüşmelerinin Filistin devletinin yarınki Bakanlar Kurulu toplantısında tanınacağı anlamına gelmediğini ancak bu kararın her an çıkabileceğini yazdı.

İspanya, İrlanda, Slovenya ve Malta başbakanları 22 Mart'taki Avrupa Birliği Zirvesi'nden sonra yaptıkları ortak açıklamada, "Bölgede kalıcı barış ve istikrarı sağlamanın tek yolunun İsrail ve Filistin devletlerinin yan yana, barış ve güvenlik içinde yaşayacağı iki devletli bir çözümün hayata geçirilmesi olduğu konusunda mutabıkız." demişti.

Sanchez, İspanya'nın girişimine destek bulmak için geçen günlerde Norveç, İrlanda ve Slovenya'ya gitmişti.

 

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 95
  • Erkan 1 hafta önce Şikayet Et
    Ya şu ispanyanin bizi ne kadar sevdiğini çok iyi biliyorum ve bu adamlar yakında ülke olarak Müslümanlık taniyacaktir ve emin olun tam insanlığa ders veren bir ülke bravo.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    muşrikler neden tanımıyor...
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Helal olsun İspanyaya.
    Cevapla
  • senol32 1 hafta önce Şikayet Et
    burda gözden kaçan bir nokta var filistini hali hazırda 140 ülke devlet olarak tanıyor buna rağmen bm ye tam üye olamıyor çarpık düzeni bir kez daha görün...
    Cevapla
  • Ramazan Bozanli 1 hafta önce Şikayet Et
    140 ülke tanımış durumda ne değişti de İspanya tanıyınca ne değişecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesinde 8 ve 18 yıl detayı!
Hamas'tan Türkiye'nin adımı hakkında açıklama:  Son derece önemli