Filistin için ayaklanmışlardı! Refah'tan ABD'deki üniversite öğrencilerine mesaj

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'a sığınan bir Filistinli, yaşadıkları çadırların üzerine yazdığı yazılarla Gazze'ye destek veren ABD'deki öğrencilere teşekkür etti.

GİRİŞ 28.04.2024 01:01 GÜNCELLEME 28.04.2024 01:01
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Refah'a sığınan 43 yaşındaki Ebu Yusuf Hamed, ABD'de Columbia Üniversitesinde başlayan ve dünya genelinde birçok üniversiteye yayılan Gazze'ye destek gösterilerine sessiz kalmadı.

'TEŞEKKÜRLER ABD ÜNİVERSİTELERİ, MESAJ ULAŞTI'

Hamed, Refah'taki çadırların üzerine sprey boyayla İngilizce "Gazze ile dayanışma içinde olan öğrencilere teşekkür ediyoruz. Mesaj ulaştı", "Teşekkürler ABD üniversiteleri" ve "Teşekkürler Columbia öğrencileri" ibarelerini yazdı.

Hamed, "ABD'de Gazze'ye destek gösterileri düzenleyen öğrencilere çadırların üzerine yazı yazarak teşekkür ettiklerini" belirtti.

Hamed, teşekkür ibarelerini yıkılan evlerinin duvarları yerine çadırlara yazmak zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Dünya ülkelerinden bu öğrencileri örnek almalarını isteyen Hamed, Gazze'nin yanında olan herkese teşekkür ettiklerini söyledi.

NE OLMUŞTU?

Columbia Üniversitesinde Filistin destekçisi öğrenciler, okulun, Gazze'deki soykırımı ve Filistin işgalini destekleyen şirketlere devam eden finansal yatırımlarını protesto amacıyla kampüsün bahçesinde oturma eylemi başlatmıştı.

Üniversite yönetiminin talebiyle polis, 108 öğrenciyi gözaltına almış, okul yönetimi de eyleme karışan 80 civarında öğrenciye okuldan uzaklaştırma cezası vermişti.

Columbia Üniversitesindeki Filistin destekçisi gösteriler, New York Üniversitesi (NYU), Yale Üniversitesi, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), Tufts Üniversitesi, The New School ve Kuzey Carolina Üniversitesi gibi ABD'nin diğer önde gelen yükseköğrenim kurumlarına da yayılmıştı.

ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu paniklediABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi

Texas Üniversitesindeki İsrail karşıtı protestoda gözaltına alınan kişi sayısı artıyorTexas Üniversitesindeki İsrail karşıtı protestoda gözaltına alınan kişi sayısı artıyor

Öte yandan, İsrail yanlısı siyasetçi ve gruplar, ABD'deki öğrenci eylemleriyle "Yahudi düşmanlığı" yapıldığını öne sürerek, protestoların dağıtılması için Ulusal Muhafız birliklerinin kullanılması çağrısında bulunmuştu.

ABD'nin New Jersey eyaletindeki Rutgers Üniversitesi İslami Yaşam Merkezi'ne Ramazan Bayramı'nda yapılan saldırı da Müslüman öğrencileri ve toplum üyelerini endişelendirmiş, antisemitizm iddiaları sürerken bununla ABD'deki İslamofobi vakalarındaki artışa tekrar dikkat çekilmişti.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Asım 1 hafta önce Şikayet Et
    ABD'ye teşekkürden başka, Mesaj; "Ülkenizin yönetimini siyonistlerin eline bırakmayın" olmalıdır.
    Cevapla
  • Ramazan 1 hafta önce Şikayet Et
    Özlediğimiz manzara. inşallah bir gün Türkiye deki akademisyenler de hak bir dava için insanlığın yanında yer alırlar.
    Cevapla
  • TürkiyeCumhuriyeti 1 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye'de dalga dalga yok olan protestolar ve boykotlar ABD'de dalga dalga büyüyor.
    Cevapla
  • Koparan 1 hafta önce Şikayet Et
    ABD'Resmen siyonist terorist devletsin..! 40 bin filistinlinin siyon katilisin...!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'de tartışılan karar! Aslı Baykal'dan tepki: AK Parti'de böyle bir şey göremezsiniz
Jeomanyetik fırtına alarmı! Bugüne dikkat: Cep telefonlarını, interneti etkileyecek