Tepki çeken Ege hamlesiyle ilgili Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'den de...

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye'ye mayıs ayında yapacağı ziyareti öncesinde açıklamalarda bulundu. Anlaşamadıkları konuların olduğunu söyleyen Miçotakis, buna rağmen ilişkilerin düzelebileceği ve olumlu olacağından bahsetti.

GİRİŞ 28.04.2024 08:20 GÜNCELLEME 28.04.2024 08:38
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, yaklaşan Türkiye ziyareti öncesi Yunan medyasına açıklamalarda bulundu.

"TÜRK-YUNAN YAKINLAŞMASINDA İLERİYE DOĞRU ADIM ATMAK"

Miçotakis, 13 Mayıs'ta Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmenin Türk-Yunan ilişkilerini ileri taşıma potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Skai televizyonuna konuşan Miçotakis, "Bu yakınlaşma, bugüne kadar bazı önemli sonuçlar verdi." dedi.

Ege Denizi'nde istikrarlı ve sakin bir ortamın sürdüğünü ifade eden Miçotakis, yasa dışı göç oranlarında kayda değer bir azalma olduğunu ve adalardaki kapıda vize uygulamasının yerel ekonomiye katkı sağladığını vurguladı.

Miçotakis, "Bütün bunlar barış içinde yaşam ortamını oluşturuyor" dedi.

"GÖRÜŞ AYRILIKLARIMIZ OLSA DA OLUMLU ŞEYLER İÇİN GAYRET GÖSTERMELİYİZ"

Ancak, iki ülke arasında çözülmesi gereken önemli meselelerin de olduğunu belirten Miçotakis, "Örneğin, biz Ege ve İyon Denizi'nde deniz parkları oluşturmayı planlıyoruz. Bu konuda Türkiye'nin de fikirleri olacaktır" dedi.

Ayrıca Miçotakis, "Bazı konularda görüş ayrılıklarımız olsa da, bu durum, görüşmeyeceğimiz, ilişkilerdeki düzelmeyi kabul etmeyeceğimiz, görüş ayrılıklarımıza ve olumsuz şeylere odaklanıp olumlu şeyler inşa etmek için gayret göstermeyeceğimiz anlamına gelmez" ifadelerini kullandı.

Miçotakis, önemli anlaşmazlık konularıyla ilgili "Türkiye'nin siyasetini değiştirmesini beklemiyorum. Aynı şekilde Türkiye'nin de benim bir anda siyasetimi değiştirmemi beklediğini zannetmiyorum" dedi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 41
  • Mert 1 hafta önce Şikayet Et
    Yunanistan ile problemler giderilmeden asla Avrupa birliğine giremeyiz iki seçenek var ya sorunları halledeceğiz yada Avrupa’dan çekileceğiz Avrupa’dan çekilmeyeceğimize göre sorunlarda ortak nokta bulmak en karlısı
    Cevapla
  • Kamil 1 hafta önce Şikayet Et
    Yunanistan ile sorunları çözmeksizin girmede belki 5% şansımız var , 95 % Zor gireriz . Avrupa Birliği , Uzlaşı Kültürü demektir . 2 inci Dünya Savaşının büyük düşmanları , Almanya ve Fransa uzlaşmasaydı , AB diye bir birlik olmazdı .
    Cevapla
  • Ama Öyleee 1 hafta önce Şikayet Et
    Ab'ne gireceğimizi düşünecek kadar ileri görüşlü olduğunuz için sizi alkışlıyorum efendim. Saygılar... )))))))
    Cevapla
  • Vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Miço abd nin 1. AB nin 2. Maşa piyonu. Özellikle Türkiye yi sıkıştırmak için, özellikle ege ye hapsetmek için sürekli kışkırtma hamleleri içindedir. Öyle bir pişkinlik içindeki kendi bile farkında değildir. Kesinlikle sahada alamayacağını bildiği bir çok değerlerimizi masada almaya çalışacaktır.
    Cevapla
  • rumuz 1 hafta önce Şikayet Et
    Miçotakis çok yüzsüz bir adamdır. Anında insanı satar, tükürdüğünü yalayan birisi olup dikkat edilmesi gerekir, çok kurnazdır. LÜTFEN DİKKAT EDİNİZ.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    okadar kolaydi
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    mico gölge babalarin iyi kuruyor saat gibi tik tik yapistiriyon lafi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cüneyt Özdemir başıboş sokak köpeği çoğaltma lobisini ifşa etti
Merkez Bankası raporunda asgari ücret ayrıntısı