Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’

Gazze'de İsrail terörüne direnen Kassam Tugayları, esirler üzerinden Netanyahu hükümetini sarsıcı stratejiler geliştiriyor. İşgal ordusuna yönelik taarruzlarını sürdüren Kassam, esirlerin görüntüleriyle de İsrail kamuoyunu çalkalıyor.

GİRİŞ 28.04.2024 16:42 GÜNCELLEME 28.04.2024 16:56
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Hamas teşkilatının askerî kanadı Kassam Tugayları, Aksa Tufanı savaşı sürecindeki stratejik hamlelerine bir yenisini daha ekledi. 200 günü aşan savaşta psikolojik üstünlüğü ele geçiren Kassam Tugayları, Gazze Şeridi’nin bütün noktalarında işgalci orduya ağır saldırılar düzenleyebildiği gibi, yayınladıkları görüntülerle İsrail iç kamuoyunu harekete geçirebiliyor. İsrail’in terör saldırılarına rağmen başarıyla muhafaza ettiği esirlerin görüntülerini yayınlayan Kassam Tugayları, Tel Aviv’de Netanyahu yönetimine yönelik öfkenin sokağa taşmasını sağlıyor. Kassam, aynı stratejiyi bu hafta içerisinde iki defa hayata geçirdi.

KASSAM YAYINLADI, İSRAİL KARIŞTI

24 Nisan’da İsrailli Hersh Goldberg-Polin’in görüntülerinin Kassam Tugayları’nın resmi hesaplarından yayınlanmasının ardından İsrail’de sokaklara dökülen esir yakınları, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun evinin önünde toplandı. Göstericiler ayrıca Yahudi Sanatı Müzesi’ndeki bir etkinliğe katılan azılı siyonist Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in bulunduğu binanın etrafını sararak tepki gösterdi. İsrail polisi, Ben Gvir’i bölgeden güçlükle uzaklaştırırken göstericilere müdahale etti.

Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılarKassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar

BİR KEZ DAHA: ESİRLERİN GÖRÜNTÜSÜNÜN YAYINLANMASININ ARDINDAN İSRAİL SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Aynı durum dün bir kez daha gerçekleşti.

Kassam Tugayları 27 Nisan’da, Gazze Şeridi’nde esir tutulan 2 İsraillinin görüntüsünü paylaştı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın daha önce yaptıkları ve “askeri baskının esirlerin kurtuluşunun tek yolu olduğu ve askeri baskı arttıkça esirlere ulaşma şansının da artacağı” yönündeki açıklamaları eşliğinde başlayan videonun ardından esirlerin konuşmaları yer aldı.

Videoda, esirler Kate Seagal (64) ve Omri Miran (47), İsrail ordusunun saldırıları altında zor şartlar altında yaşadıklarını söyledi. Esirler, en kısa zamanda esir takası anlaşması yapılmasını istedi.

Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: 'Ya esirler ya da savaş'Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"

Saldırılar nedeniyle tehlikede olduklarını kaydeden esir Seagal, gözyaşları içinde “Bazen bizden vazgeçtiğiniz hissine kapılıyoruz. Başbakan ve tüm bakanlardan müzakerelerde esnek olmalarını istiyorum. İşi ağırdan aldığınızı düşünüyoruz çünkü bir takas anlaşmasına varılması çok uzun sürdü. Kudüs’te ve Tel Aviv’de birçok gösteri yapıldığını gördüm ve bu gösterilerin devam etmesini istiyorum.” dedi.

“CANLI ÇIKABİLMEMİZ İÇİN ANLAŞMAYA VARILMALI”

Diğer esir Miran, bu sene savaş nedeniyle hiçbir bayramı ailesiyle kutlayamadığını ve en azından Bağımsızlık Günü’nde onlarla beraber olmayı dilediğini ifade etti.

Hamas’ın elinde 200 günü aşkın süredir esir olduğunu dile getiren Miran, “Canlı olarak buradan çıkmamız için bir anlaşmaya varılmasının zamanı geldi. Gösteriler de dahil olmak üzere her türlü yolu kullanarak hükümete baskı yapmak için elinizden geleni yapmanızı istiyorum.” diye konuştu.

Video, esirlerin konuşmasının ardından “Nazist liderleriniz, esir alınan çocuklarınızın kaderini veya duygularını umursamıyor. İş işten geçmeden onlara yetişin.” yazısıyla son buldu.

KATİL NETANYAHU’NUN EVİNE YÜRÜDÜLER

Ve bu görüntülerin ardından İsrail sokakları bir kez daha karıştı.

Tel Aviv, Hayfa ve Batı Kudüs’ün yanı sıra Netanyahu’nun meskeninin bulunduğu kuzeydeki Kayserya kenti ile ülkenin farklı noktalarında hükümetin istifası ve esirlerin geri getirilmesi talep edilen gösteriler düzenlendi. Hükümet karşıtı gruplara katılan on binlerce kişi, Gazze’deki çatışma ve esirlerin geri getirilmesi için siyasi iradenin kayıtsızlığını eleştirerek, ülke tarihinin “en sağcı hükümetinin” istifasını ve erken seçim talep eden protestolarını yineledi.

İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indiİsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi

Gazze Şeridi’ndeki İsrailli esirlerin yakınları da yakındaki Savunma Bakanlığı önünde Netanyahu ve öncülük ettiği hükümete eleştirilerini yöneltti.

Esirlerin bir an önce evlerine dönmesi çağrıları yaparak davullar ve düdükler çalan protestocular, “Hepsi hemen eve!”, “Yardım!”, yazılı dövizler taşıdı, Netanyahu’yu suçlayan sloganlar attı. Göstericiler, “(Netanyahu) Bibi esirleri serbest bırak” diye bağırdı.

Kaplan Caddesi’nden yürüyerek bakanlık binasının önüne gelen hükümet karşıtı protestocular, esir takası talep eden göstericilerle eylemlerini sürdürdü.

İSRAİL ORDUSUNA HER CEPHEDE TOKAT

İsrail iç kamuoyunu sarsan stratejisini başarıyla uygulayan Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'ndeki bütün cephelerde İsrail ordusunu zelil hale getiren taarruzlarını da başarıyla sürdürüyor.

Gazze’nin en kuzeyindeki Beyt Hanun’da keskin nişancı operasyonları düzenleyen, Cuhr el-Dik’te İsrail mevzilerini havan toplarıyla dağıtan, Gazze merkezindeki El-Muğra bölgesinde siyonistlerin askerî araçlarına pusular kuran, Gazze Şeridinin ortasındaki Deyr el-Balah’ta siyonist askerî buldozerini Yasin 105 roketiyle paramparça eden Kassam Tugayları, güneydeki Han Yunus’ta işgalcilere hemen her gün darbe üstüne darbe indiriyor.

Savaşta 200 gün geride kalmasına, İsrail’in acımasız saldırı ve ambargosu sürmesine rağmen operasyonel kabiliyetini yitirmeyen Kassam mücahitlerinin hem savaştaki üstün performansı, hem esirleri korumadaki gayreti hem de İsrail iç kamuoyunu yönlendirebilme yeteneğinin harp tarihine geçtiği yönünde değerlendirmeler yapılıyor.

Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!

ORDU ÇÖZÜLÜYOR... 24 SAATTE İKİ İSTİFA

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ndeki hiçbir hedefine ulaşamaması, eli silahlı işgalcilerin birliğini bozmuş durumda.

İsrail Askeri İstihbarat Şefi Tümgeneral Aharon Haliva, Hamas karşısında başarısız olduklarını belirterek istifa ettiğini duyurdu.

Ardından bir istifa bilgisi daha geldi.

İşgal altındaki Batı Şeria, Kudüs ve başkent Tel Aviv ile çevresinden sorumlu Orta Bölge Komutanı Yehuda Fox istifa edeceğini açıkladı.

İsrail ordusunda üst düzey ikinci istifa kararı geldiİsrail ordusunda üst düzey ikinci istifa kararı geldi

KAYNAK: HABER7 - AJANSLAR
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 48
  • Muratt 3 saat önce Şikayet Et
    Safları sıklaştırın biraz daha sabredin. Gazze dümdüz olabilir ama teslim olmaz olmamalı. Bütün sivilleri yok etseler dahi amaçlarına ulaşamazlar. Yahudinin kalbine korku indi. Telaş başladı. Sonunda Gazze galip gelecek ve israilin burnu kırılacak. İmandan güçlü bir silah yoktur. Israil için sonun başlangıcı Gazze direnişidir. Dünya bilsinki insanlık bu imtihanda kaybetmiştir.
    Cevapla
  • KESKİN 1 hafta önce Şikayet Et
    kahrolsun israil abd ve yandaşları ,KASSAM israil e yaptıklarını YAYINLASIN israil halkı ayaklanır TAKTİK STRADEJİ GÜZEL.
    Cevapla
  • Felanca 1 hafta önce Şikayet Et
    Allahım uykudaki müslüman görünümlü kukla yöneticileri kahret
    Cevapla
  • mesut 1 hafta önce Şikayet Et
    La galibe illallah.. Zafer yakındır inşallah. " Onlar mutlaka zafere ulaşacaklardır." (Saffat-172)
    Cevapla
  • ALLAH dostu 1 hafta önce Şikayet Et
    ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR Amin
    Cevapla
  • Yalnız kurt 1 hafta önce Şikayet Et
    Şüphesiz Allah nurunu tamamlayacak Amin Amin Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Karagümrük - Galatasaray! CANLI
İşte Kassam’ın İsrail’e karşı yeni stratejisi! Hepsini tek tek yayınladılar