Biden'dan Filistin'e destek gösteri hakkında açıklama

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'de üniversitelerde Filistin'e süren destek gösterileri hakkında "Amerikan halkı sesini duyurur, barışçıl gösteriler bizim geleneklerimizdendir. Ama biz hukuksuz bir devlette değiliz, düzen ayakta kalmalı" dedi.

Biden'dan Filistin'e destek gösteri hakkında açıklama
Biden'dan Filistin'e destek gösteri hakkında açıklama
GİRİŞ 02.05.2024 18:25 GÜNCELLEME 02.05.2024 20:02
Bu Habere 132 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden, üniversitelerde devam eden Filistin’e destek protestoları hakkında açıklamalarda bulundu. Biden, protestoları kınayarak, "Protesto hakkı vardır ama kaos oluşturma hakkı yoktur" dedi.

Mülke zarar vermenin barışçıl bir protesto olmadığını belirten Biden, “Vandalizm, izinsiz girişler, camları kırmak, kampüsleri kapatmak, dersleri ve mezuniyetleri iptal etmeye zorlamak. Bunların hiçbiri barışçıl bir protesto değildir" dedi.

İnsanları tehdit etmenin, gözlerini korkutmanın, insanlara korku salmanın barışçıl bir protesto olmadığını ve yasalara aykırı olduğunu ifade eden Biden, "ABD’deki hiçbir kampüste antisemitizme ya da Yahudi öğrencilere yönelik şiddet tehditlerine yer olmamalıdır" dedi.

“BU HER ŞEYİN SERBEST OLDUĞU ANLAMINA GELMİYOR”

İnsanların güçlü duyguları ve derin inançları olduğunu anladığını aktaran Biden, "ABD'de onların bu duygularını ifade etme hakkına saygı duyuyor ve bu hakkı koruyoruz, ancak bu her şeyin serbest olduğu anlamına gelmiyor. Bunun şiddet olmadan, yıkım olmadan, nefret olmadan ve yasalar çerçevesinde yapılması gerekir. Hiç kuşkunuz olmasın, Başkan olarak her zaman ifade özgürlüğünü savunacağım, ancak hukukun üstünlüğünü savunmak konusunda da aynı derecede güçlü olacağım” dedi.

“OTORİTER BİR ULUS DEĞİLİZ”

Hem ifade özgürlüğünün hem de hukukun üstünlüğünün desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Biden, “Biz insanları susturduğumuz ya da muhalefeti ezdiğimiz otoriter bir ulus değiliz. ABD halkının sesi duyuluyor. Aslında barışçıl protestolar, ABD’lilerin önemli meselelere nasıl tepki verdiklerini gösteren en iyi gelenektir. Ancak biz kanunsuz bir ülke de değiliz. Biz sivil bir toplumuz ve düzen hakim olmalıdır” dedi.

"TARİHİMİZ BOYUNCA BÖYLE ANLARLA SIK SIK KARŞILAŞTIK”

Biden, "Tarihimiz boyunca böyle anlarla sık sık karşılaştık çünkü biz büyük, çeşitli, özgür düşünen ve özgürlüğü seven bir ulusuz. Böyle anlarda her zaman siyasi puan toplamak için acele edenler olur. Ancak bu siyaset yapma zamanı değil. Açık konuşayım, şiddet içeren protestolar desteklenmez, barışçıl protestolar desteklenir” dedi.

"ORTA DOĞU'DAKİ POLİTİKALARI GÖZDEN GEÇİRMEYECEĞİM"

Biden, eyalet valilerinin gerekirse düzeni sağlamak için Ulusal Muhafız birliklerini çağırıp çağırmaması gerektiği sorusuna "hayır" yanıtını verdi.

Bir muhabirin sorusu üzerine Biden, kampüs protestolarının kendisini Orta Doğu'daki politikalarını yeniden gözden geçirmeye zorlamadığını söyledi.

NELER YAŞANMIŞTI?

Columbia Üniversitesinde öğrencilerin başlattığı Gazze protestoları, ABD'de birçok üniversiteye yayılmıştı.

Öğrenciler, Gazze'deki soykırımı destekleyen şirketlere sağladığı mali yatırımlara tepki göstermek için kampüs bahçelerinde oturma eylemine başlamışlardı.

ABD'den Avustralya'ya, Fransa'dan Mısır'a kadar birçok ülkede binlerce öğrenci, Filistin'le dayanışma amacıyla kendi üniversitelerinde gösteriler başlatmıştı.

KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 132
  • Skut 1 hafta önce Şikayet Et
    Mülke zarar vermek barışçıl değilmiş aşağılık biden senin bombalarınla gazze yerle bir oldu. Sizin yaptığınıza ancak ölüler tepki vermez. Ne kadar pişkin bir savunma.
    Cevapla
  • Derin devlet 2 hafta önce Şikayet Et
    Hukuk devletiymiş kak bk. Vakt-i gelende ayaklarımızın altına alınacaksınız yakın
    Cevapla
  • YUSUF ACAR 2 hafta önce Şikayet Et
    Tarafı zaten belliydi bunağın
    Cevapla
  • Hakkı 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu üniversiteler sizi bitirecek
    Cevapla
  • aziz 2 hafta önce Şikayet Et
    inşaAllah
    Cevapla
  • EKO 2 hafta önce Şikayet Et
    Düzeniniz batsın. Külleriniz dağılsın dünyanın dört bir yanına. Aldığınız ah ların, işlediğiniz günahların, yaptığınız zulümlerin bedeli Rabbim misli ile ödetsin size.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücadelede yeni sayfa: Huruç harekatı!
Kamuda tasarruf dönemi resmen başladı! İşte alınan tedbirler...