Biden, Netanyahu'yu bir kez daha uyardı

İsrail'in Refah'a yönelik saldırı hazırlıklarında son aşamaya gelindiği bildirilirken, ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya mevcut koşullar altında 'Refah'a saldırmaması için net görüşünü' bir kez daha yineledi.

Biden, Netanyahu'yu bir kez daha uyardı
Biden, Netanyahu'yu bir kez daha uyardı
GİRİŞ 06.05.2024 18:59 GÜNCELLEME 06.05.2024 22:40
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

REFAH'A SALDIRMA

Açıklamada, İsrail'in Refah'a yönelik bir kara saldırısına hazırlanmasıyla ilgili olarak, "Başkan, Refah konusundaki açık pozisyonunu bir kez daha dile getirdi." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, iki ismin Gazze'de ateşkes anlaşması ve rehinelerle ilgili son durum ve Gazze'ye insani yardımlarla ilgili güncel gelişmelerle ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulundukları da belirtildi.

1.5 MİLYON İNSAN SIKIŞTI

ABD Başkanı Biden, daha önceki açıklamalarında, 1,5 milyona yakın Filistinlinin Refah'a sığındığını ve mevcut koşullar altında İsrail'in bu kente yönelik bir kara saldırısını desteklemediklerini ve bunun büyük bir yıkıma neden olacağını belirtmişti.

Öte yandan Netanyahu, halen devam eden ateşkes anlaşmasından ne sonuç çıkarsa çıksın kısa zamanda Refah'a yönelik bir kara saldırısına başlayacaklarını açıklamıştı.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Das 1 hafta önce Şikayet Et
    Sayin biden secimle gitmeden baris gelmez silahlari bosuna göndermiyor
    Cevapla
  • Yusuf 1 hafta önce Şikayet Et
    Hamasa bi sekil silah tedarik edilmeli idi savasin baslangicinda. Hava savunma sistemi en önemli silah bence. Olsa idi bu kadar bomba yagdiramazdi bu hainler. Karada Mücahitler bunlari tek tek avlardi. Arkalarina almislar bütün süper gücleri siyonist katiller masum insanlari katlediyorlar. Bunlarin medeniyetinede, demokrasisinede gerek yok...katil terörist güruhu bati
    Cevapla
  • hiç 1 hafta önce Şikayet Et
    Yalancı katiller...
    Cevapla
  • İsraili vursunlar 1 hafta önce Şikayet Et
    Hikaye, Filistin halkına modern silahlar verilsin.
    Cevapla
  • Burhan 1 hafta önce Şikayet Et
    Haçlı zihniyeti hiçbir zaman bitmedi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de 7 maç sona erdi! Bir takım daha düştü
Avrupa devi Filistin bayrağıyla şampiyonluk kutladı