Mısır'dan İsrail'i çıldırtacak Gazze kararı! Tüm dünyaya çağrı yaparak duyurdular

Mısır, Güney Afrika'nın İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) açtığı davaya müdahil olacağını açıkladı.

GİRİŞ 12.05.2024 21:21 GÜNCELLEME 12.05.2024 21:21
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

Mısır Dışişleri Bakanlığının Facebook sayfasından yapılan açıklamada, Güney Afrika'nın, Soykırım Sözleşmesi'nin ihlali gerekçesiyle İsrail'e karşı açtığı davaya destek olmak amacıyla resmi olarak müdahil olma niyeti duyuruldu.

MISIR SOYKIRIM DAVASINA MÜDAHİL OLACAK

Söz konusu davaya müdahil olma kararının, İsrail'in, Gazze Şeridi'ndeki Filistinli sivillere yönelik saldırılarının ciddiyetinin ve kapsamının artması, Filistin halkına karşı doğrudan saldırılar da dahil olmak üzere sistematik uygulamaların sürdürülmesi, altyapının tahrip edilmesi, Filistinlilerin kendi toprakları dışına sürülmesi ve Gazze Şeridi'ni yaşanılmaz hale getiren benzeri görülmemiş bir insani krize yol açılması neticesinde alındığı aktarıldı.

TÜM DÜNYAYA HAREKETE GEÇİN ÇAĞRISI

Açıklamaya göre, Mısır, İsrail'i, işgalci güç olarak yükümlülüklerini yerine getirmeye, UAD'nin aldığı geçici tedbirleri uygulamaya ve Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi uyarınca korunan bir halk olan Filistin halkına karşı herhangi bir ihlalde bulunmamaya çağırdı.

HAMAS, MISIR'IN KARARINI MEMNUNİYETLE KARŞILADI

Hamas, Mısır'ın, Güney Afrika'nın İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) açtığı davaya müdahil olma kararını memnuniyetle karşıladı.

Hamas'tan konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada Mısır'ın, Güney Afrika'nın, Soykırım Sözleşmesi'nin ihlali gerekçesiyle İsrail'e karşı açtığı davaya destek olmak amacıyla resmi olarak müdahil olma niyetinin memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

İSLAM  ÜLKELERİNE ÇAĞRI

Ayrıca Mısır'ın, İsrail'e yönelik "işgalci güç olarak yükümlülüklerini yerine getirme, UAD'nin aldığı geçici tedbirleri uygulama, Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi uyarınca korunan bir halk olan Filistin halkına karşı herhangi bir ihlalde bulunmama" çağrılarından da övgüyle söz edildi.

Açıklamada, Arap ve İslam ülkelerine de benzer adımlar atma çağrısı yapıldı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 99
  • Mumsuz Ekrem 2 ay önce Şikayet Et
    BM insiyatifinde, başta İslam ülkeleri, olmak üzere İspanya gibi ülkelerde dahil edilerek Filistin de barış gücü oluşturma,İsrail'e müdahale için güç hazırlıklara başlamalı. Fırsatı kaçırmamak için önce Avrupa, sonra USA uyarılmalıdır. Ayrıca Biden ve ekibi içinde UCM de davalar açılmalıdır. Hiç vakit kaybetmeden.
    Cevapla
  • vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Bu UAD ya bae, sudlar, kuveytliler vb çakma araplar neden müdahil olamıyor?
    Cevapla
  • Ahmet 2 ay önce Şikayet Et
    Siyonist Arap rejimlerinden olumlu bir tavır beklemek boş hayal. Yüce Rabbim bu iğrenç devletlerin müstehakını versin.
    Cevapla
  • Emine 2 ay önce Şikayet Et
    Filistin devlet başkanı Abbas ve kabinesi nerede Filistin'in batı şeria halkı nerede Filistin'in Gazze halkı katliamına razımilar yoksa ?
    Cevapla
  • bülent 2 ay önce Şikayet Et
    mısır da tedbirini almasa sıra onlarada gelir büyük israil devleti projesi gazze gibi olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den 'Özür dile' çağrısı: Bu ifadeler CHP'nin görüşüyse çok vahim!
Bir forkliftin hatası bin 500'den fazla aracı küle döndürdü