Yunan Dışişlerinden Türkiye açıklaması

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in dün Ankara'da gerçekleştirdiği görüşmeyle, ikili ilişkilerde yeni bir sürece girildiğini belirtti.

GİRİŞ 14.05.2024 14:53 GÜNCELLEME 14.05.2024 16:23
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in dün Ankara'da gerçekleştirdiği görüşmeyle, ikili ilişkilerde yeni bir sürece girildiğini belirtti.

Yerapetritis, Yunan Devlet Televizyonu ERT'ye verdiği röportajda, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

NORMALLİK SÜRECİ

Miçotakis ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün Ankara'daki görüşmesini değerlendiren Yerapetritis, "Dünkü görüşmeden sonra Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde ve müzakeresinde yeni bir sürece geçiyoruz. Bu süreç normallik temelinde. Başbakan (Miçotakis'in) de dediği gibi üretken bir normallik." ifadelerini kullandı.

Bakan Yerapetritis, normallikten kastının düzenli temaslar olduğunu belirterek, "Her buluştuğumuzda çok yönlü anlaşmalar yapmak, çok önemli konular olmak zorunda değil. Buluşmalı ve düzenli olarak görüşmeliyiz." diye konuştu.

Asıl önemli olanın, görüşüp, krize yol açmadan ve tansiyonu yükseltmeden fikir ayrılıklarını ortaya koymak olduğunu ifade eden Yerapetritis, temel amacın karşılıklı fayda sağlayan konulara odaklanmak olduğunu kaydetti.

Yerapetritis, Yunanistan'ın Ege'de kurmayı planladığı deniz parkına ilişkin soruyu ise "Deniz parkı olacak. Deniz parkları denizlerin korunması için. Hem ülkemiz hem de Akdeniz ülkeleri için son derece önemli. Yunanistan çevre kriterleri temelinde iki deniz parkı kuracağını açıkladı. Şu an teknik çevre kriterlerini araştırma aşamasındayız. Bunlar tamamlanınca parkların yeri haritada belirlenecek." şeklinde yanıtladı.

Hem Yunanistan'ın hem de Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY), Türkiye-Yunanistan ilişkilerindeki iyileşmenin Kıbrıs meselesinde görüşmelere olumlu katkıda bulunacağına inandığını bildiren Yerapetritis, Yunanistan'ın Kıbrıs'ta iki taraf arasında müzakerelerin yeniden başlamasından yana olduğunu dile getirdi.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Fasulye 5 ay önce Şikayet Et
    Sadece gülmem yeterli:-)
    Cevapla
  • Cafer 5 ay önce Şikayet Et
    Yunanistan'ın kendi iradesi yok Avrupa ve ABD'nin müsaade ettiği kadar normalleşme.
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 5 ay önce Şikayet Et
    Kıbrıs'ı çalma hayalleri kuran Yunanlılar fazla hayla kurmayın, soluğu Atina'da alırız sonra.
    Cevapla
  • Hasan 5 ay önce Şikayet Et
    Yunan’da kaşıntı bitmez, Ukrayna gibi abd’ye güveniyor ama ABD kurtarmaz valla demedi demeyin
    Cevapla
  • Ahmett 5 ay önce Şikayet Et
    La ne normalleşmesi ayıdan post yunandan dost olmaz....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bahçeli'den tarihi çıkış: Teröristbaşı Öcalan DEM grubundan örgütü lağvettiğini haykırsın
2025 yılında hangi parti Hazine'den ne kadar yardım alacak? Belli oldu