Fırlatma koltuğu uçak yerdeyken çalıştı pilot hayatını kaybetti

ABD'nin Texas eyaletinde pistte yer alan uçağın fırlatma koltuğu sisteminin belirlenemeyen bir sebeple çalışması sonucu 1 pilot hayatını kaybetti.

GİRİŞ 15.05.2024 12:56 GÜNCELLEME 15.05.2024 14:02
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

 ABD'nin Texas eyaletinde pistte yer alan uçağın fırlatma koltuğu sisteminin belirlenemeyen bir sebeple çalışması sonucu 1 pilot hayatını kaybetti.

Texas eyaletindeki Sheppard Hava Kuvvetleri Üssünden yapılan açıklamaya göre, 80. Uçuş Eğitim Kanadı'ndan pilot eğitmeni Yüzbaşı John Robertson, T-6A Texan II tipi uçak ile pistte saha operasyonu yürüttüğü sırada henüz belirlenemeyen bir sebeple uçağın fırlatma koltuğu sistemi çalıştı.

Uçağın kanopisinin (kokpiti saran saydam yapı) ve pilot koltuğunun hava aracı yerdeyken fırlamasıyla ağır yaralanan Robertson, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 9
  • urfalı 2 ay önce Şikayet Et
    kim bilir kaç müslümanın kanına girmiştir bu
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    beter olun birbirinizden bulun inşallah
    Cevapla
  • G Shock 2 ay önce Şikayet Et
    Şimdi uçak apronda yirdeyken sistem bi tersliklen bunu koltuklan yukarı fırlattı, bu da fırlarken sağdı fakat inerken paraşüt açılmadı ve bu da direkman o ağır koltuk ve hızlan yire çağılıp ağır yaralandı. Hastanede de ruhunu teslim itti. Vah Mördak vah.
    Cevapla
  • cahit 2 ay önce Şikayet Et
    Bir Müslüman katili gebermiştir
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Tüm abd, Siyonisterin içine kıran girsin,, ❤️❤️
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan 6 maddede dünyaya çağrı yaptı! 30 milyar dolarlık teşvik
Erdoğan: ABD'nin Kongresi'nde soykırımcı bir katilin nasıl alkışlandığını tüm dünya izledi