Hamas: Gazze'deki soykırım ve Nekbe, sessiz kalanların alınlarında utanç lekesidir

Hamas, Gazze Şeridi'nde yaklaşık 8 aydır devam eden soykırım ve 76 yıldır devam Nekbe'nin (Büyük Felaket), buna sessiz kalanların alnında bir "utanç lekesi" olduğunu belirtti.

GİRİŞ 15.05.2024 14:22 GÜNCELLEME 15.05.2024 14:34
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

 Hamas, Gazze Şeridi'nde yaklaşık 8 aydır devam eden soykırım ve 76 yıldır devam Nekbe'nin (Büyük Felaket), buna sessiz kalanların alnında bir "utanç lekesi" olduğunu belirtti.

Hamas ve İslami Cihad hareketleri, Nekbe'nin 76. yılı dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

Hamas'tan yapılan açıklamada, "Siyonist işgalcinin 76 yıldır devam eden saldırıları ve Gazze'de 8 aydır süren soykırım, sessiz kalanların ve yapılanları suç sayma ve durdurmak için çalışma konusunda isteksiz olanların alınlarında bir utanç lekesidir." ifadesi kullanıldı.

İslam dünyasına ve dünyanın özgür insanlarına, mümkün olan her yöntemle İsrail saldırılarını durdurmak ve Filistin halkının direnişini desteklemek için baskı yapma çağrısında bulunulan açıklamada, ABD'nin İsrail'in Gazze'deki saldırılarını desteklemesi ve taraf tutmasına tepki gösterildi.

YÜRÜYÜŞÜMÜZ DURMADI DURMAYACAK

İslami Cihad Hareketinden yapılan açıklamada da, "Gazze Şeridi'nde halkımıza karşı yürütülen soykırım savaşı ve işgal altındaki Batı Şeria'da (yasa dışı) Yahudi yerleşimci saldırılarına karşı bayrağımız düşmedi, irademiz sarsılmadı. Yürüyüşümüz durmadı, durmayacak. Başta ABD olmak üzere zalim güçlerin desteklerine rağmen işgalcilere karşı iman ve azimle devam edeceğiz." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Filistin halkının 76 yıldır gösterdiği direnişin, topraklarına ne kadar bağlı olduğunu ve kutsal değerleri için kendini feda etmeye hazır bulunduğunu tüm dünyaya kanıtladığının altı çizildi.

Filistinliler, İsrail'in 14 Mayıs 1948'de, işgal altında tuttuğu Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesi ve Filistinlileri zorunlu göçe tabi tutması nedeniyle 15 Mayıs'ı "Nekbe" (Büyük Felaket) olarak anıyor.

 

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 29
  • Türk 2 ay önce Şikayet Et
    Allah mazlumların ve masumların yardımcısı olsun.. Onlara zülmeden zalimleri de helak eylesin..
    Cevapla
  • Erpınar 2 ay önce Şikayet Et
    Cenab-ı Hakk sizi görünmeyen ordularıyla desteklesin ve sizi zafere ulaştırsın.
    Cevapla
  • gökdereli 2 ay önce Şikayet Et
    Hiçbir müslüman obür alemde bunun hesabını vermeden geçemez, biz müslümanlar şu an dinimize ve Allahın emirlerine yüz çevirmişiz.
    Cevapla
  • aaa 2 ay önce Şikayet Et
    Direnişinizi kutluyorum.Geçmise bakildıginda buğunkü dramın altında İngilizin peşine takılıp 1916 da Osmanlıya hainlik eden başta emir hüseyin ve bazı arap kabileler var ve hainligin bedelide israilin kurulması ve filistin in drami.insan bazışeyleri yasarken göremiyor filistinden herkes ders çıkartmalı.emperyalistler cok programli çalışıyorlar bizler gunluk olaylarin pesinden...
    Cevapla
  • Biçer 2 ay önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcınız olsun GAZZE'Lİ kardeşlerim kimseniz yok Allahtan başka
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2024 Paris Olimpiyat oyunları açılış töreninde LGBT propagandası!
Paris'te görkemli açılış! Olimpiyat Oyunları tarihinde hem ilk hem rekor