İsrail'de sular durulmuyor! Yüz yüze görüşecekler

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Tel Aviv yönetiminin saldırıları sonrası Gazze’nin idaresi konusunda ayrışma yaşadığı Savunma Bakanı Yoav Gallant ile yüz yüze görüşeceğini söyledi.

GİRİŞ 16.05.2024 23:42 GÜNCELLEME 17.05.2024 10:08
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail’in güneyinde Gazze sınırı yakınlarında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Savunma Bakanı Gallant ile yaşadığı ayrışmaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"YÜZ YÜZE SÖYLEYECEĞİM, BURADA DEĞİL"

Savunma Bakanı'na hala güvenip güvenmediği ve kendisiyle birlikte çalışıp çalışamayacağı sorulan Netanyahu, "Eğer Savunma Bakanı'nın dün söylediklerinden bahsediyorsanız, ona söyleyeceklerimi ilk olarak yüz yüze söyleyeceğim, burada değil." cevabını verdi.

NETANYAHU,GAZZE’NİN İDARESİNİN FİLİSTİN YÖNETİMİ’NE DEVREDİLMESİNE KARŞI

Netanyahu, Gallant ile ayrışma yaşadığı Gazze’nin idaresi konusundaki görüşmenin yakında gerçekleşeceğini belirterek, İsrail’in saldırıları sonrası Gazze’nin idaresinin Filistin Yönetimi’ne devredilmesine karşı olduğunu da yineledi.

GALLANT İLE NETANYAHU, GAZZE'NİN İDARESİ KONUSUNDA KARŞI KARŞIYA GELDİ

İsrail Savunma Bakanı Gallant, dün Tel Aviv'de düzenlediği basın toplantısında, uzun zamandır Gazze'de Hamas'a alternatif bir yönetim bulma yönünde çalışmanın gerekli olduğunu söylediklerini ancak herhangi bir karşılık alamadıklarını belirtmişti.

"İSRAİL İÇİN KÖTÜ VE TEHLİKELİ BİR ALTERNATİFTİR"

Gallant, "Ordunun planı tartışmaya açılmadı, daha da kötüsü yerine hiçbir alternatif getirilmedi. Gazze'de askeri-sivil bir rejim, İsrail için kötü ve tehlikeli bir alternatiftir." demişti.

Gazze'de askeri bir yönetimin kurulmasını kabul etmeyeceğini belirten Gallant, Netanyahu'ya konuya ilişkin bir karar vermesi ve İsrail'in Gazze Şeridi'nde sivil-askeri bir rejimin olmayacağını ilan etmesi ve Hamas'a alternatif bir yönetimi teşvik etmesi çağrısında bulunmuştu.

Başbakan Netanyahu ise X sosyal medya platformundan paylaştığı videoda Gallant'ın eleştirilerine, "Hamas var olduğu sürece başka hiçbir aktör Gazze'yi yönetemeyecek, kesinlikle Filistin yönetimi değil." ifadeleriyle cevap vermişti.

Hamas yenilene kadar "ertesi gün" tartışmalarının "anlamsız" olduğunu savunan Netanyahu, "Hamas'ın Gazze'yi askeri olarak idare etmediği netleşene kadar hiçbir aktör kendi güvenliği korkusuyla Gazze'nin sivil yönetimini tek başına kabul etmeye hazır olmayacak." iddiasında bulunmuştu.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 21
  • Ya Celal cc 5 ay önce Şikayet Et
    Bu lain kafirlerin GEBERDİKLERİNİ de Göstersin Allah cümle aleme ibretlik ederek hepsini.O gün tüm davet ve icabet ehli insanoğlunun sevincini de .
    Cevapla
  • DARK 5 ay önce Şikayet Et
    Unutmayın!!!!!!!! pkk pyd bunların uşakları. Her müslüman Kürt bunu bilerek hareket etmeli. soykırımın kadın ve bebek katili İsrail ve onun yolunu açmak için kurulan örgütlerin asıl amacını görmeli. HDP Dem her neyse. ABD ve İsrail in uşağı.
    Cevapla
  • OSMAN GENÇ 5 ay önce Şikayet Et
    Şu şeytan bozuntularını bana verin de onları şehit edilen on binlerce bebeğin çocuğun intikamı adına testereyle yavaş yavaş keserek can çekiştirerek geberteyim. Sonra da o alçak yahudi siyonlarını ateşte yavaş yavaş yakarak en acılı şekilde hunharca canice en kanlı en gaddar şekilde geberteyim. Fazlasını hak ediyorlar. Lanetli alçak siyonist yahudiler.
    Cevapla
  • Cuma hürmetine 5 ay önce Şikayet Et
    Allah size gün yüzü göstermesin ey İsrail yöneticileri kafirler
    Cevapla
  • grty 5 ay önce Şikayet Et
    isgal ettin mi binlerce yil devam edecek baska sorun cikacak hamas israil degil butun dunya da bunlari artik hedef almasi gerek onlar seni yok ediyor ise sende yok et
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig yıldızına büyük onur! Aday gösterildi: Dünyanın en iyisi olabilir
Bahçeli'den tarihi çıkış: Teröristbaşı Öcalan DEM grubundan örgütü lağvettiğini haykırsın