ABD ve İsrail'in 'Refah' oyununda yeni perde! Beyaz Saray: İsrail savunmasız...

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, ABD'nin İsrail'e bazı bombaların bir sevkiyatını askıya aldığını ancak bu ülkeye diğer tüm silahları göndermeye devam ettiğini söyledi.

GİRİŞ 17.05.2024 23:48 GÜNCELLEME 18.05.2024 09:53
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, Beyaz Saray'da düzenlenen basın brifinginde Gazze gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'İSRAİL SAVUNMASIZ BIRAKILMIYOR'

İsrail'e belli büyüklükteki bombaların yer aldığı bir sevkiyatın durdurulmasının ABD-İsrail ilişkilerine olumsuz bir etkisinin olmadığını savunan Kirby, bu sevkiyatın geçici olarak askıya alındığını ve sevkiyatla ilgili incelemenin devam ettiğini söyledi.

Kirby, "Biz sadece 900 kiloluk bombaların sevkiyatını askıya aldık ancak diğer silahlar ve savunma destekleri ABD'den İsrail'e akmaya devam ediyor. İsrail savunmasız bırakılmıyor. İsrail şu anda benzer askeri kabiliyetlere ve stoklara sahip durumda ve olmaya devam edecek." diye konuştu.

ABD ve İsrail'in 'Refah' oyununda yeni perde! Beyaz Saray: İsrail savunmasız...

ABD Başkanı Joe Biden'ın Refah'la ilgili duruşunun açık olduğunu kaydeden Kirby, İsrail'in bu bölgeye büyük bir saldırı düzenlememesi konusunda net olduklarını ifade etti.

BIDEN REFAH SALDIRISI İÇİN İSRAİL'E ONAY VERMEMİŞTİ

ABD Başkanı Joe Biden, dün CNN'e verdiği röportajda, İsrail'in Refah'a geniş çaplı saldırıyla girmesi durumunda bu ülkeye silah göndermeyi durduracağını söylemişti.

ABD Başkanı, "Eğer Refah'a girerlerse, henüz (kapsamlı bir saldırıyla) girmediler, eğer girerlerse o zaman Refah'ta ve diğer şehirlerde kullanılan silahları göndermeyeceğimi açıkça belirttim." açıklamasında bulunmuştu.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 83
  • Arımlı 2 ay önce Şikayet Et
    900 kg lik öldürüyor 10 gr lik öldürmüyor demekki onun için milyonlarca mermi gönderiyor ki kimseyi İsrail oldurmesin....!!!!!!!!
    Cevapla
  • Bir Yorum 2 ay önce Şikayet Et
    Amerika: Refah'a kapsamlı bir saldırı yapıp Müslümanları topluca öldürmeyin. Yoksa size destek vermem. Daha küçük saldırılarla, Müslümanları bölük bölük öldürün. O zaman size destek veririm. İnsan: Ul.n h.. oğlu h...! Her iki durumda da Müslümanların hepsini öldürüyorsunuz. Kimi kandırıyorsunuz? Allah İsrail'le Amerika'nın helakini beraberce ve tez zamanda versin.
    Cevapla
  • urfalı 2 ay önce Şikayet Et
    filistin lilerin katili amerikadr ve onun yalakaları
    Cevapla
  • Gghj 2 ay önce Şikayet Et
    abd ve israil bayrakları daha çok yanyana getirilerek sosyal medya üzerinden abd nin de soykırıma ortak olduğuna dikkat çekilmeli
    Cevapla
  • Yatırım Hesap 2 ay önce Şikayet Et
    Sende birgün kimsesiz kalacaksın köpekler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trump'tan son dakika 3. Dünya Savaşı duyurusu: Seçimi kazanamazsak...
Son Dakika: İzmir faciasında sıcak gelişme!