Bölgede yürek sızlatan son dakika gelişmesi! Filistin hükümeti duyurdu: Kabus geri döndü

Filistin hükümeti, İsrail'in "Refah" ve "Kerem Ebu Salim" sınır kapılarını kapatmasının ardından yaptığı açıklamada, "Gazze Şeridi'nde kıtlık kabusu geri döndü" dedi. Hükümet, İsrail'e acil kodlu çağrı yaptı.

GİRİŞ 18.05.2024 03:40 GÜNCELLEME 18.05.2024 09:08
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

İsrail'in katliam saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'ndeki Filistin hükümeti, bölgeyle ilgili yeni bir açıklama yaparak yürek sızlatan gelişmeyi tüm dünyaya duyurdu.

Bölgede yürek sızlatan son dakika gelişmesi! Filistin hükümeti duyurdu: Kabus geri döndü

'KABUS BİR KEZ DAHA GERİ DÖNDÜ'

Hükümetten yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'in Refah ve Kerem Ebu Salim sınır kapılarını kapatmaya başlamasıyla, kıtlık kabusu bir kez daha Gazze ve kuzeydeki bölgeleri tehdit edecek şekilde geri döndü." ifadeleri kullanıldı.

İsrail'in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah'a başlattığı kara saldırıları ile on binlerce insanın kentten ayrılmaya başladığı ve Gazze Şeridi’nin orta ve güney kentlerinde de gıda güvenliği krizinin giderek şiddetlendiği belirtildi.

FİLİSTİN HÜKÜMETİNDEN İSRAİL'E ÇAĞRI

ABD'nin Gazze Şeridi'nde inşa ettiği limana işaret edilerek, insani yardımların ulaştırılmasında daha uygun ve etkili yolun kara sınır kapıları olduğu vurgulandı.

Açıklamada, İsrail'e "askerlerini Refah Sınır Kapısı'ndan çekme" çağrısı yapılırken, uluslararası toplumdan da Gazze Şeridi'ndeki insanları açlıktan kurtarmak için "çok geç olmadan acilen müdahale etmesi" istendi.

Bölgede yürek sızlatan son dakika gelişmesi! Filistin hükümeti duyurdu: Kabus geri döndü

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 104
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    İslam işbirliği teşkilatı 1969 da kurulmuş ve 30 yakın üyesi var neyi bekliyorlar Filistin'in yok olmasını mı amaçları Filistin, Ürdün, Suriye Irak İran burları işgal edip Büyük İsrail devleti kurmak İsrailin arkasında kim var ABD, ve Avrupa ülkeleri o yüzden İslam işbirliği teşkilatı bir an önce harekete geçmesi lazım,
    Cevapla
  • Orhan 2 ay önce Şikayet Et
    İsrail elindeki nükleer silahlari her hangi bir ülkeye karşı kullanırsa ABD Avrupa dünyada bütün ülkeler nükleer silah saldırılarına maruz kalacaktır. Bu ihtimal de yüksek oranda bulunmaktadır. Gündeme gelmeyen haberleri çok vardır. Bunu önlemenin yolu ülkelerin işbirliği ile olur.
    Cevapla
  • koray derik 2 ay önce Şikayet Et
    tümamiral Cahit Yaycı'nın geçen gün yaptığı Akdenizdeki sondaj gemilerimiz ile ilgili açıklamaları dikkate alınmalı. Tümamiral çok önemli hayati konularda isabetli tespitler yapıyor. TBMM genel kuruluna davet edilmeli.
    Cevapla
  • İbrahim.k 2 ay önce Şikayet Et
    Peki tüm bunlar yaşanırken Filistin ne yapıyor?
    Cevapla
  • İksnn 2 ay önce Şikayet Et
    Herkes ablukada ne yapmasını bekliyorsun gardaş
    Cevapla
  • Arda 2 ay önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun size müslümanlar .ahirette İsrail ile aynı anda yargılanacak aynıuameleyi göreceksiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cİhat Yaycı "Kral çıplak" dedi! "Gemi çıkartmadan uçak kaldırmadan diz çöktürürüz"
Yılmaz Özdil'den bunları duymak da varmış! Türkiye'nin gururu Selçuk Bayraktar....