İran Cumhurbaşkanı'nın düşen helikopteri bulundu

İran devlet televizyonu, Cumhurbaşkanı Reisi ve heyetini taşırken kazaya uğrayan helikopterin yerinin tespit edildiğini bildirdi.

GİRİŞ 19.05.2024 21:31 GÜNCELLEME 20.05.2024 17:44
Bu Habere 144 Yorum Yapılmış

İran devlet televizyonu, Cumhurbaşkanı Reisi ve heyetini taşırken kazaya uğrayan helikopterin yerinin tespit edildiğini bildirdi.

HELİKOPTERİN YERİ TESPİT EDİLDİ!

İran resmi haber ajansı IRNA, Doğu Azerbaycan Devrim Muhafızları Komutanlığı tarafından yapılan açıklamayı yayımladı.

Açıklamada, helikopter ve kaza yerindeki mürettebattan birinin cep telefonundan sinyal alındığı ve bölgeye askerlerin sevk edildiği belirtildi.

İLK İRTİBAT KURULDU

İran devlet televizyonuna konuşan Mansuri, olaya ilişkin bilgi verdi.

İran-Azerbaycan sınırındaki bir barajın açılış töreni sonrasında ülkeye dönüşünde Reisi'nin konvoyunda 3 helikopterin olduğunu kaydeden Mansuri, Cumhurbaşkanı Reisi'nin bulunduğu helikopter ile diğer helikopterlerin yerel saatle 13.30'da irtibatının kesildiğini ve 2 helikopterin yaklaşık 15-20 dakika bölgede Reisi'nin helikopteri için arama yaptığını belirtti.

"HADİSENİN ÇOK BÜYÜK OLMADIĞI KANAATİNİ VERDİ"

Mansuri, "Biri helikopter personeli diğeri yolculardan 2 kişiyle, birkaç kez telefon irtibatı kuruldu. O sırada bu durum bize, hadisenin çok büyük olmadığı kanaatini verdi." dedi.

Aramaların 2 kilometre çapındaki alanda sürdüğünü aktaran Mansuri, yağmur ve sis kaynaklı hava şartları ile bölgenin zor koşullarının çalışmaları yavaşlattığını ifade etti.

NELER YAŞANMIŞTI?

Cumhurbaşkanı Reisi, bugün helikopterle, İran-Azerbaycan sınırında bir barajın açılış törenine katılmıştı.

İran devlet televizyonu, Reisi'nin helikopterinin bölgeden dönerken sert iniş yapması suretiyle kaza meydana geldiğini; Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim'in de helikopterde bulunduğunu duyurmuştu.

Arama kurtarma ekipleri, olumsuz hava şartları nedeniyle çalışmaların güçlükle sürdüğünü bildiriyor.

YAZICIOĞLU'NUN HAYATINI KAYBETTİĞİ KAZAYA BENZETİLDİ

Öte yandan İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi arama çalışmaları saatlerdir sürerken olay, akıllara Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazası getirdi.

Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazada FETÖ aracılığıyla ABD istihbarat teşkilatı CIA'in parmağının olduğu iddia edilmişti. Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasına oldukça benzer bir olayla karşı karşıya kalınmasının ardından sosyal medya başta olmak üzere tüm oklar bir kere daha ABD ve İsrail'e yöneldi. Kazanın sebebi ise Reisi'nin durumu kadar merak konusu oldu.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 144
  • MRA 2 ay önce Şikayet Et
    Çin zorlaya zorlaya yeni ipek yolunu canlandırıyor.Emperyalistler bu aşamaya gelinceye kadar çok çalıştılar.Halbuki biz kolayca doğal ve en güçlü kutup olabiliriz.Çin'den Avrupaya kadar Türk Cumhuriyetleri toprağı.Özenti yanlış.Ruslar devlet kurmayı bizden öğrendi.Eski Türk-Moğol dönemlerinde bizim vatandaşımız Ruslar.Kendimizi ispat için enerji harcamaya gerek yok.
    Cevapla
  • MRA 2 ay önce Şikayet Et
    İran'ın İslam alemine bölme girişimlerinin sebebi de Türkler.Çünkü Farisiler binlerce yıldır bu coğrafyadaydı ve Orta Asyadan pat diye gelip İslamın sancaktarlığını kucaklayan Türkleri hazmedemedi.Fitnelerle hakiki islamı biz yaşıyoruz deyip İslam alemini böldüler.Kendi coğrafyalarındaki Türk nufus artınca da bundan vazgeçemediler.İran'daki Azeri nufusun İran'a tek bağlılığı mezhep.
    Cevapla
  • MRA 2 ay önce Şikayet Et
    Bugün Muhammed Salim Nuri Fransa'da cezaevinde ölmek üzere.Bunun sebebi de dolaylı olarak İran.Dava öyle cengaverler üzerinden başarıya ulaşacaktı.
    Cevapla
  • MRA 2 ay önce Şikayet Et
    Filistin davasında ikinci cephe açılmadan önce dünya solu davaya destek veriyordu.İkinci bir örgütlenme ile dünya solunun davadan el çekmesi sağlandı.İsrail bayram etti,Filistin de sünya solu ile işbirliği yaptığı için kimsesiz kaldı.Çünkü kardeş Arab ülkelerin hepsi ABD safındaydı.
    Cevapla
  • MRA 2 ay önce Şikayet Et
    Yani hem batının müslümanları perişan etmesine yardımcı oldular hem de diğer kutuptan beslendiler.İstediklerinden çok daha büyük işler yaptıklarını,işini kolaylaştırdıkları yılanın kendi kapılarına kadar dayandığını yeni anladılar.Bölge halklarıyla bütünleşmek istediler.Sonuç ta böyle oldu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trump'tan son dakika 3. Dünya Savaşı duyurusu: Seçimi kazanamazsak...
Son Dakika: İzmir faciasında sıcak gelişme!