3 ülkenin Filistin kararı Netanyahu'yu çıldırttı!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Norveç, İrlanda ve İspanya'nın bağımsız Filistin devletini tanıyacaklarını açıklamasına tepki gösterdi.

GİRİŞ 22.05.2024 23:11 GÜNCELLEME 22.05.2024 23:12
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Netanyahu, X platformundan yaptığı görüntülü paylaşımda, "Birkaç Avrupa devletinin Filistin devletini tanımaya kararlı olmaları terörü ödüllendirmektir." ifadelerini kullandı.

NETANYAHU MEYDAN OKUDU

Atılan bu adımın "barışı sağlamayacağını ülkesinin buna kesinlikle onay vermeyeceğini" kaydeden Netanyahu, Filistin devletinin bir "terör devleti" olacağını savunarak, İsrail'in Gazze'de savaşı sürdüreceği konusunda meydan okudu.

Norveç, İrlanda ve İspanya, Filistin'i, uluslararası hukuka ve ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarına uygun şekilde 1967 sınırlarıyla 28 Mayıs'ta tanıyacağını duyurmuştu.

Filistin'i tanıyan Avrupa ülkeleri İsrail'i çileden çıkardıFilistin'i tanıyan Avrupa ülkeleri İsrail'i çileden çıkardı

İspanya, Norveç ve İrlanda'nın hamlesi İsrailli Bakan Ben-Gvir'i çıldırttıİspanya, Norveç ve İrlanda'nın hamlesi İsrailli Bakan Ben-Gvir'i çıldırttı

Üç Avrupa ülkesi Filistin'i tanıyacağını duyurmuştu: Hamas'tan ilk yorumÜç Avrupa ülkesi Filistin'i tanıyacağını duyurmuştu: Hamas'tan ilk yorum

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 46
  • Alo 2 hafta önce Şikayet Et
    Ahhh. Tasmandan tutan abin varya yoksa donuna edersinde devran döner bir gün umarım
    Cevapla
  • umut 3 hafta önce Şikayet Et
    dünya devletleri şerefli olanlar filistini devlet olarak tanır
    Cevapla
  • tuncay 3 hafta önce Şikayet Et
    Yahudilerlerle müslümanlar bir arada sorunsuz yaşayabilir fakat bu netenyahu kafasındakiler gitmeli.
    Cevapla
  • hacı 3 hafta önce Şikayet Et
    ALLAH nurunu tamamlar kafirler istemezse de elbet Siyonizm i gömecek bir babayiğit çıkacak topluluk çıkacak inşallah o zaman saklanacak delik arasınlar
    Cevapla
  • Türk 3 hafta önce Şikayet Et
    Boynun altında kalsın şeytanyahu...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kızını ve torununu öldüren cani dededen skandal savunma!
Beşiktaş ilk transferini KAP'a bildirdi!