Dünya Filistin'i tanıyor! Yeni adımı duyurdular: Büyükelçilik açıyoruz

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, daha önce ilan ettiği üzere Ramallah'ta ülkesinin büyükelçiliğinin açılması için talimat verdi.

GİRİŞ 23.05.2024 07:56 GÜNCELLEME 23.05.2024 08:46
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Gilberto Murillo, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ramallah'ta Kolombiya Büyükelçiliğinin açılması için sürecin başlatıldığını belirterek, "Cumhurbaşkanı Petro, Ramallah'ta Kolombiya büyükelçiliğinin kurulması için talimatını verdi, bir sonraki adımımız bu yönde olacaktır." ifadesini kullandı.,

"DAHA FAZLA ÜLKE FİLİSTİN'İ TANIYACAK"

İki devletli çözüm için Birleşmiş Milletler (BM) ve Oslo anlaşmalarını hatırlatan Murillo, "Giderek daha fazla ülkenin Filistin'i tanıyacağından eminiz ve bu İsrail ya da Yahudilere karşı alınmış bir karar değildir. Filistin'in tam bir devlet olarak tanınması gerekiyor." dedi.

Murillo, Filistin'de Kolombiya'nın Ramallah Büyükelçiliğinin ne zaman açılacağı hususunda net tarih vermedi.

Eski Kolombiya Cumhurbaşkanı Juan Manuel Santos, görev süresinin dolmasına 4 gün kala Filistin'i 3 Ağustos 2018'de devlet olarak tanımıştı.

İSRAİL İLE DİPLOMATİK İLİŞKİLERİ KESMİŞLERDİ

Kolombiya, Gazze'de Filistin halkına yönelik devam eden saldırıları gerekçe göstererek 3 Mayıs'ta İsrail ile diplomatik ilişkileri kestiğini resmen duyurmuştu.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, İsrail'in ve Filistin'in Bogota büyükelçilikleriyle görüşmesinin ardından 20 Ekim 2023'te Ramallah'ta büyükelçilik açacağını bildirmişti.

Dün de  İspanya, Norveç ve İrlanda Filistin'i devlet olarak tanıyacaklarını duyurmuştu.

KAYNAK: AA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 35
  • Türkiye Vatandaşı 3 hafta önce Şikayet Et
    Bu vesileyle İSPANYA, İRLANDA ve NORVEÇ ile KOLOMBİYA gibi ÜLKE YETKİLİLERİNİ Kutluyoruz. Bu İnsani ve Vijdani davranışlarından dolayı. Diğer Ülke Yetkililerinden de FİLİSTİNİ TANIMALARINI BEKLİYORUZ.
    Cevapla
  • vatandaş 3 hafta önce Şikayet Et
    Soykırım var diye gören vijdan sahipleri her zaman olacak inş...ilahi Adalet var er geç tecelli edecek.
    Cevapla
  • Yusuf 3 hafta önce Şikayet Et
    Güney Amerika,Latin Amerikanin bir Devlet reisi neler yapiyor.Oysaki müslüman degil.Peki müslamim diye gecinen Arap Liderleri ne yapiyor.Daha vahim olani milletleri neler yapiyor? Millet kendini göstermedikce bastakiler vurdumduymazlik yapiyor.Arap Milleti ayaklansa bastakilerin pacasi tutusur.Allah (CC) Kolombiya baskanina iman versin.Islamla sereflendirsin Insaallah.
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    İsrail Amerika için bu tanımaların hiç bir anlam yok. Çünkü güç ellerinde ve kimseye hesapta vermiyorlar
    Cevapla
  • mhmt 3 hafta önce Şikayet Et
    sen görevini yap gerisini sahibin düşünsün
    Cevapla
  • Istanbul 3 hafta önce Şikayet Et
    Gazzeyi duzceyle kardes sehir yapsinlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
KKTC'den olası İsrail işgaline karşı flaş karar
Selçuk Bayraktar'dan Kurban Bayramı mesajı: Hedef Kızılelma