6 yıl önce İsrail sınırına gitmiş: Reisi'nin bu fotoğrafları ilk kez yayınlandı

Hizbullah, helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin İsrail sınırına yakın bir Hizbullah üssüne yaptığı ziyaretin görüntülerini yayınladı. İran medyası, 2018'de çekilen fotoğrafların ilk kez yayınlandığını aktardı.

6 yıl önce İsrail sınırına gitmiş: Reisi'nin bu fotoğrafları ilk kez yayınlandı
6 yıl önce İsrail sınırına gitmiş: Reisi'nin bu fotoğrafları ilk kez yayınlandı
GİRİŞ 23.05.2024 12:19 GÜNCELLEME 23.05.2024 12:19
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve beraberindeki heyeti taşıyan helikopterlerin ülkenin Doğu Azerbaycan eyaletindeki dağlık ve ormanlık alana yoğun sis nedeniyle düşmesi sebebiyle toplam 9 kişi hayatını kaybetti.

Helikopter kazasında hayatını kaybeden Reisi ve beraberindeki üst düzey yetkililer için İran'ın başkenti Tahran'da cenaze töreni düzenlendi.

İran'ın Orta Doğu'daki en sıkı müttefiklerinden olan Hizbullah, Cumhurbaşkanı Reisi ve diğer yetkililerin cenaze törenine iki numarası Naim Kasım'ı gönderdi.

Lübnan'ın en büyük askeri gücü Hizbullah ile İran Devrim Muhafızları'nın yurt dışı operasyon birimi Kudüs Gücü, özellikle Suriye iç savaşından itibaren işbirliğini artırdı. Beşar Esad'ın iktidarını korumak için milislerini ve askerlerini sahaya süren Tahran yönetimine, beklendiği gibi Hizbullah da destek verdi.

İran milisleri ve Hizbullah üyeleri, yıllarca Suriye iç savaşında aynı cephede mücadele etti. Gazze Şeridi'ndeki savaşın başlamasıyla gözler bir kez daha Hizbullah'a çevrildi. 7 Ekim'den bir gün sonra İsrail ve Hizbullah arasındaki sınır çatışmaları başladı ve bugüne kadar aralıksız devam etti.

Lübnan'ın güneyinden Hizbullah'ın ateşlediği yüzlerce füze İsrail'e ait bazı stratejik hedefleri vurdu, radar üsleri ya da casus balonların konuşlandığı üslerde patlamalar gerçekleşti. İsrail ise savaş uçaklarıyla sınır hattındaki Hizbullah tesislerini bombaladı, silahlı drone'lardan füze ateşleyerek Hizbullah komutanlarının yer aldığı araçları vurdu ve Lübnan'ın kuzeydoğusundaki Bekaa Vadisi'ni bile birkaç kez hedef aldı. Hizbullah'ın kalesi Bekaa Vadisi, İsrail sınırına 100 kilometre mesafede.

REİSİ'NİN İSRAİL SINIRINA YAKIN BÖLGEDEKİ FOTOĞRAFLARI İLK KEZ YAYINLANDI

Hizbullah, Reisi'nin Lübnan'ın güneyinde 2018 yılında çekilmiş bazı fotoğraflarını servis etti. Yayınlanan fotoğraflarda, Reisi'nin Hizbullah'a ait bir üste milisleri denetlediği ve füzelerin yanında poz verdiği görülüyor. İran devlet ajansı IRNA ve Tehran Times, söz konusu fotoğrafların ilk kez yayınlandığını duyurdu.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 14
  • SEHİT 3 hafta önce Şikayet Et
    Batı bile 15 000 den fazla bebek-çocuk katleden İsrail'i daha fazla korumaya utanırken, içimize aldığımız kriptolar fitne saçmaya devam ediyor.
    Cevapla
  • Allah'ın izniyle 3 hafta önce Şikayet Et
    Bölgemiz siyonist fitnecilerden temizlenecek.
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    bizim geçtiğimiz kış şehit olan askerlerimizi vuran sınırda iranli teröristler di.Bunlari da unutmayacağız. Bir Türk askeri sadece ülkesine hizmet eder.Filistin deki kardeşlerimiz de şehit. Allah Müslüman kanı döken kafirleri kahru perişan etsin inşallah.
    Cevapla
  • Batuhan 3 hafta önce Şikayet Et
    Bunların müslüman türk düşmanı
    Cevapla
  • istanbullu 3 hafta önce Şikayet Et
    ateşi bol olsun,,,,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mescid-i Aksa ve Ayasofya doldu taştı; Kariye'de yıllar sonra ilk bayram namazı
100 ülke katıldı! Zirve ilk günden kilitlendi: Hepimiz farkındayız...