Ermenistan, işgal altında tuttuğu 4 köyü Azerbaycan'a iade etti

Ermenistan, işgal altında tuttuğu Gazah ilinin Bağanis Ayrım, Aşağı Eskipara, Heyrimli ve Kızılhacılı köylerini Azerbaycan'a iade etti.

GİRİŞ 24.05.2024 12:56 GÜNCELLEME 24.05.2024 17:28
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

 Ermenistan, işgal altında tuttuğu Gazah ilinin Bağanis Ayrım, Aşağı Eskipara, Heyrimli ve Kızılhacılı köylerini Azerbaycan'a iade etti.

Paşinyan'dan ezber bozan açıklamalar: Erivan yönünü NATO'ya çevirdiPaşinyan'dan ezber bozan açıklamalar: Erivan yönünü NATO'ya çevirdi

SINIR HATTI BELİRLENDİ

Azerbaycan-Ermenistan Sınır Belirleme Komisyonu Eş Başkanı, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şahin Mustafayev'in ofisinden yapılan açıklamada, iki ülkenin uzmanlarının çalışmaları sonucu sınırın 12,7 kilometrelik hattının belirlendiği kaydedildi.

Hattın belirlenmesiyle Gazah ilinin Bağanis Ayrım, Aşağı Eskipara, Heyrimli ve Kızılhacılı köylerinin Azerbaycan'a iade edildiği belirtilen açıklamada, Azerbaycan Sınır Muhafızlarının belirtilen köyleri kontrol altına aldığı bildirildi.

Azerbaycan Sınır Muhafızları'nın konuşlandırıldığı Bağanis Ayrım, Aşağı Eskipara, Heyrimli ve Kızılhacılı köylerinde Azerbaycan bayrağı göndere çekildi, Azerbaycan milli marşı okundu. 

Ermenistan pes etti! Paşinyan resmen duyurdu: Topraklarımızı...Ermenistan pes etti! Paşinyan resmen duyurdu: Topraklarımızı...

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 15
  • reis 3 hafta önce Şikayet Et
    hamdolsun Türk toprağında gözü olanın gözü çıksın..
    Cevapla
  • misafir 61 3 hafta önce Şikayet Et
    Bunlar akıllı durmaz
    Cevapla
  • Oğuz 3 hafta önce Şikayet Et
    Elhamdülillah çok güzel Ermenistan bölgede varolabilmesi için bizler ile sorunları çözmeli yoksa hep 3. Dünya ülkesi olarak kalır.
    Cevapla
  • cahit 3 hafta önce Şikayet Et
    Adam akıllı bir lider canını ortaya koydu doğruları söylüyor uyguluyor Türkiye ve Azerbaycan da arkasında durmalı
    Cevapla
  • bülent duman 3 hafta önce Şikayet Et
    ÇOK güzel olmuş alıllı davranmış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel, kendisine tepki gösteren vatandaşa korumasıyla birlikte zorbalık yaptı
Erdoğan ile Özel telefonda bayramlaştı