Hamas, İsrail'e karşı "savaş yerleşkeleri" kurdu

Savaş gözlemcileri, Filistinli grupların Cibaliye'de, İsrail saldırısına maruz kalacakları sokaklar yerine binalar arasında hızlı ve güvenli bir şekilde hareket etmelerini sağlayan "savaş yerleşkeleri" kurduklarını bildirdi.

GİRİŞ 25.05.2024 10:23 GÜNCELLEME 29.05.2024 08:04
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

ABD merkezli savaş gözlemcisi kuruluşlar, Cibaliye'deki çatışmalara ilişkin bir rapor yayımladı. Savaş gözlemcileri, Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye mülteci kampındaki Filistinli grupların (Kassam Tugayları, ve İslami Cihad), İsrail saldırısına maruz kalacakları sokaklar yerine binalar arasında hızlı ve güvenli bir şekilde hareket etmelerini sağlayan "savaş yerleşkeleri" kurduklarını bildirdi.

EN ŞİDDDETLİ ÇATIŞMALAR CİBALİYE'DE

Savaş Çalışmaları Enstitüsü (ISW) ve Kritik Tehditler Projesi (CTP), 11 Mayıs'tan bu yana Cibaliye'de saldırılar düzenleyen İsrail güçlerinin, kamp bölgesindeki Filistinli direnişçileri Gazze'nin diğer bölgelerine kıyasla "daha cesur" olarak nitelendirdiğini ve çatışmaların şu ana kadarki savaşın "en şiddetli" çatışmaları olduğunu kaydetti.

"HAMAS BİLİNÇLİ HAREKET EDİYOR VE SAHADA HALA ETKİLİLER"

Kuruluşlar, Cibaliye'nin kontrolü için iki haftadır süren savaşın Hamas'ın "bölgeyi bilinçli bir şekilde savunduğunu" gösterdiğini belirtti. Ayrıca, İsrail güçlerine yönelik "alışılmadık derecede yüksek saldırı oranlarının", ekim ayında Cibaliye tabur komutanlarını kaybetmelerine rağmen Hamas'ın "savaşta etkili" kalabildiğini kanıtladığını ifade ettiler.

"GELENEKSEL ORDU GİBİLER"

ISW/CTP, "Hamas askeri kanadını geleneksel bir ordu gibi örgütlemiş ve onu yönetmek için deneyimli askeri komutanlardan oluşan derin bir kadro geliştirmiştir." açıklamasını yaptı. Açıklamada ayrıca, "Hamas, İsrail'in yoğun askeri baskısına rağmen savaşmaya devam etmek için bu geleneksel askeri yapıyı kullanıyor." denildi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 90
  • feraset 2 ay önce Şikayet Et
    İman gücü, Rabbim mücahit gazzeli kardeşlerimle işgalcilere karşı Albayrak altında savaşmayı ve sadece Rabbimin rızası için şehit olmayı bana nasip eylesin
    Cevapla
  • kim 2 ay önce Şikayet Et
    amin amin amin inşallah
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    yüce Rabbimiz muzaffer eylesin düşmanın şerrinden ve tuzaklarından muhafaza eylesin
    Cevapla
  • turan 2 ay önce Şikayet Et
    Azıcık bir silahı olsa İsrail arkasına bakmadan kaçar.Bunu gördük.
    Cevapla
  • Mesut 2 ay önce Şikayet Et
    Rabbim kafir istaili kassam tugaylarının eliyle yok etsin inşaallah yarabbi sen mazlum kardeslerimize sen yardım et doğu türkistanada zalim çin zulmunde muzaffer et tüm zalimlerin cezasını geciktirme allahım amin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paris'te görkemli açılış! Olimpiyat Oyunları tarihinde hem ilk hem rekor
Arsenal'ın en pahalı 2. ismi olan Pepe, yana döne kulüp arıyor