Rusya'dan sürpriz 'Taliban' hamlesi!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov, Adalet Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığının, Taliban'ı ülkede yasaklanan terör örgütleri listesinden çıkarılmasını Kremlin'e teklif ettiğini bildirdi.

Rusya'dan sürpriz 'Taliban' hamlesi!
Rusya'dan sürpriz 'Taliban' hamlesi!
GİRİŞ 27.05.2024 18:45 GÜNCELLEME 27.05.2024 18:51
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kabulov, başkent Moskova'da Afganistan ile ilgili gazetecilere açıklamada bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı ile Adalet Bakanlığının, Taliban'ın terör örgütü statüsünün kaldırılmasına ilişkin çalışmaların tamamlandığını ve çalışma sonuçlarının Kremlin'e iletildiğini belirten Kabulov, "Buna olumlu bakıyoruz. Bu, Taliban yönetiminin tanınması öncesi gerekli bir süreç. Bu nedenle bu konu değerlendiriliyor. Tüm hususlar, Rusya'nın üst düzey yönetimine iletildi. Bu konuda karar alınmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Putin'in Afganistan Özel Temsilcisi Kabulov, 2022'de Afganistan'daki Taliban geçici hükümetinin tanınması ihtimalinin olduğunu bildirmişti.

Rusya, 2003'te Taliban'ı yasaklanan terör örgütleri listesine dahil etmişti.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Şimdi böyle mi oldu Putin
    Cevapla
  • Hamşesi 1 ay önce Şikayet Et
    Mücahitler
    Cevapla
  • Vatandaş 27 1 ay önce Şikayet Et
    Niye Suriye'de PKK çıt demiyor putin
    Cevapla
  • Muhsin 1 ay önce Şikayet Et
    ALLAH hidayet versin. Daha, bu dünyaya,,, neden gönderildiğinin farkında bile olmayan , cahil gafil ahmak insanlar sonunuz cehennem olacak. ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM İMAN TEVBE TESLİMİYET BASİRET FERASET FETANET SELAMET RAHMET BEREKET HİDAYET KURTULUŞ MUTLULUK HUZUR SUKUNET ESENLİK FERAHLIK LEZZET AFİYET SAĞLIK SIHHAT ŞİFA KOLAYLIK RAHATLIK İYİLİK GÜZELLİK VERSİN ...
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Allah tuzaklarını başına geçirir. rus abd ab hepsi tek millet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den 'Özür dile' çağrısı: Bu ifadeler CHP'nin görüşüyse çok vahim!
CHP'de İmamoğlu-Yavaş yarışında son perde! SGK borçlarında o açık ara önde