Asker gönderiyorlar! Putin çıldırdı! Batı'yı titretecek savaş açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa'nın Ukrayna'ya asker gönderme girişimiyle ilgili çok sert konuştu. Putin, "Bu, Avrupa'da ve dünyada ciddi bir çatışmaya yönelik adım atmaktır. Bunu mu istiyorlar? Tamam o zaman." dedi.

Asker gönderiyorlar! Putin çıldırdı! Batı'yı titretecek savaş açıklaması
Asker gönderiyorlar! Putin çıldırdı! Batı'yı titretecek savaş açıklaması
GİRİŞ 28.05.2024 19:29 GÜNCELLEME 28.05.2024 19:30
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Putin, resmi temaslarda bulunmak üzere ziyaret ettiği Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te Rus basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Fransa'nın Ukrayna'ya asker gönderme girişimiyle ilgili konuşan Putin, "Telsizlerde sürekli İngilizce, Fransızca, Lehçe konuşmalar duyuyoruz. Sözde paralı askerlerin zaten orada bulunduğunu biliyoruz." diye konuştu.ü,

'BUNU MU İSTİYORLAR? TAMAM O ZAMAN!'

Batılı askerleri Ukrayna'ya göndermenin iyi bir karar olmayacağını vurgulayan Putin, "Bu, Avrupa'da ve dünyada ciddi bir çatışmaya yönelik adım atmaktır. Bunu mu istiyorlar? Tamam o zaman." dedi.

Putin, Rusya'nın Ukrayna topraklarında kim olursa olsun kendi gerekli gördüğü adımları atmaya devam edeceğini söyledi.

'NEYLE OYNADIKLARININ FARKINDA OLMALIDIR'

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Ukrayna'ya verilen silahların Rusya'daki hedeflerde de kullanılmasını istemesine tepki gösteren Putin, "Özellikle Avrupa'daki NATO ülkeleri ve küçük ülkelerdeki temsilciler neyle oynadıklarının farkında olmalıdır. Genellikle nüfus yoğunluğu çok yüksek, küçük topraklara sahip ülkeler olduklarını unutmamalıdırlar. Rusya topraklarının derinliklerine saldırı düzenlemekten bahsetmeden önce bu faktörleri dikkate almalılar." diye konuştu.

Putin'i kızdıracak hamle: İmzalar atıldı Fransa, Ukrayna'ya asker gönderiyorPutin'i kızdıracak hamle: İmzalar atıldı Fransa, Ukrayna'ya asker gönderiyor

Biden'dan Putin'e NATO cevabı: Tehdit gibi mesajBiden'dan Putin'e NATO cevabı: Tehdit gibi mesaj

"UKRAYNA ANAYASASI'NDA GÖREV SÜRESİ UZATILMASI YOK"

Zelenski'nin görev süresine ilişkin soruyu yanıtlayan Putin, "Ukrayna'nın sıkıyönetim kanunu, sıkıyönetim rejiminde başkanlık seçimlerinin yapılamayacağını belirtiyor ancak bu uzatıldığı anlamına gelmiyor. Uzatılması gerektiğini kim söyledi? Anayasa'da bununla ilgili hiçbir şey yok." dedi.

Konunun ciddi ve kapsamlı bir analiz gerektirdiğini vurgulayan Putin, "Teknik açıdan, bana göre, tek meşru iktidar parlamento ve Rada başkanıdır. Ukrayna Anayasası'nda yalnızca Rada'nın görev süresinin uzatılması varken, cumhurbaşkanının görev süresinin uzatılması hakkında hiçbir şey bulunmuyor. Ukrayna Anayasası'nın 111'inci maddesine göre iktidarın, başkanlık yetkisinin (parlamento) başkanına devredildiği belirtiliyor." ifadelerini kullandı.

Putin, Ukrayna'da seçimlerin yapılabilmesi için savaş durumunun kaldırılması gerektiği değerlendirmesinde bulunarak, Ukrayna yönetiminin ise bunu istemediğini savundu.

Taliban'ın Rusya'da terör örgütü olarak tanınan statüsüyle ilgili de soruyu yanıtlayan Putin, "Bu durum sürekli istişare ediliyor. Şu anda bu konuda yorum yapmayacağım çünkü Taliban'la ve Afganistan'la karşılıklı ilişkiler sürekli gündemde." dedi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 108
  • Das 1 ay önce Şikayet Et
    Sayin putin bos konusuyor blöf yapiyor alman fransiz ingiliz askerleri zaten Ukrainede savasiyor bilmiyormus gibi yapma bir iris füze sistemini ukraine askeri kullanamaz patriot lari Ukraine kullanamaz cesitli silahlar var farkli ülkelerden o ülkenin askerleri kullaniyor zaten asker yeni gitmiyor hep vardi zaten bunu bilemeyecek kadar acemi degil putin simdi niye tepki gösteriyor
    Cevapla
  • Hüsamettin 1 ay önce Şikayet Et
    abd planı işliyor amacı avrupada savaş çıkarmak çok sayıda insanın öldürülerek dünya nüfusunu azaltmak bunu korona dümeniyle yapamadılar savaşla yapmak istiyorlar en akılcı çözüm abd yi adresinde vurmak olur
    Cevapla
  • Orhun 1 ay önce Şikayet Et
    Rusya ve destekçisi soydaşlarımızın içerideki hain kitle yüzünden sırtımızı ABD ye donemiyoruz.
    Cevapla
  • Nedim 1 ay önce Şikayet Et
    Her konuda esip gürleyen, Abd ve dostlarına sert çıkan Rusya, konu israil olunca sus pus oluyor. Bir gün bile Filistin meslesinde İsraili ve Abd yi kınadığını, tek laf ettiğini görmedik. Kimse bu konuda Rusyadan medet ummasın siyonist lobi Rusyayı da bağlamış
    Cevapla
  • fatih 1 ay önce Şikayet Et
    Ülkemizi batıcı olmaya zorlayan Rusya'dır emellerine ve baskısına karşı ABD ile müttefik olunmak zorunda kalınmıştır şimdi Ukrayna mı Rusya mı kazansa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TRT spikerinden İsrail protestosu!
Erdoğan 6 maddede dünyaya çağrı yaptı! 30 milyar dolarlık teşvik