İtalya'dan Türkiye'ye G7 daveti: Erdoğan teklifi kabul etti

İtalya, 13-15 Haziran tarihleri arasında yapılacak G7 Zirvesi'ne Türkiye'yi de davet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Meloni'yle gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Borgo Egnazia'da düzenlenecek G7 Zirvesi'ne katılacağını söyledi.

GİRİŞ 30.05.2024 08:39 GÜNCELLEME 31.05.2024 08:31
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Türkiye ile İtalya ilişkileri, İsrail'in Filistin topraklarındaki katliamları, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

G7 DAVETİNE İCABET EDİLECEK

İtalya Başbakanlığı'ndan Meloni ve Erdoğan arasında gerçekleşen telefon görüşmesine dair yazılı bir açıklama yapıldı.

İtalya, 13-15 Haziran tarihleri arasında yapılacak G7 Zirvesi'ne Türkiye'yi de davet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Meloni'yle yaptığı telefon görüşmesinde, düzenlenecek zirveye katılacağını söyledi.

Bu konuyla alakalı İtalya Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada, telefon görüşmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan Meloni'ye, Borgo Egnazia'da yapılacak G7 Zirvesi'ne katılacağını teyit ettiği ve Meloni'nin de davete icabet etmesinden ötürü Erdoğan'a teşekkür ettiği kaydedildi.

G7 ZİRVESİ, TATİL KASABASINDA DÜZENLENECEK

ABD, İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya ve Japonya'dan oluşan G7, bu sene 13-15 Haziran tarihlerinde İtalya'nın Puglia Bölgesi'ndeki Borgo Egnazia kasabasında yapılacak.

Zirveye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) lideri Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın da katılacağı belirtildi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 58
  • Kamil 1 ay önce Şikayet Et
    Sizinle çözemediğimiz meseleleri G7 ile mi çözeceğiz . Japonya'nın yeri müstesnadır . Diğerlerine baksan ABD , Almanya , Gazze yangınını körüklüyorlar , İçlerinde İnsanlık Hukuk'unu harbiden savunan yok .
    Cevapla
  • Kamil 1 ay önce Şikayet Et
    Bizim gibi küresel güç olan ülke ile kritik dünya meselelerine çözüm üretmek , güçlü işbirliği tesis etmek varken , Sen gel Kuzey Afrika , Libya'dan , İtalya'ya göçen mülteci konusunu konuş , sonra Kapalı çarşıya gezmeye çık . Turist olarak da buyur gel , ama böyle de yavan ve yüzeysel olur mu .
    Cevapla
  • Das 1 ay önce Şikayet Et
    Meloni nin giydigi kiyafet konusuyor yesil giymis islami andiriyor bol giymis fizik bedenini saklamis bir de cok akilli kadin bunu bilincli giymis oturusu bile dikkat cekici nazik gücsüz kirilgan bayan oturusu bakisi sert gülümseme yok bir seyler ceviriyor bir sinsi plan var arkada seytan gibi bayan tehlikeli merkel gibi
    Cevapla
  • Das 1 ay önce Şikayet Et
    Bayram degil seyran degil eniste beni niye öptü g7 daveti italya basbakani kullaniliyor meloni davet edecek g 7 sahtekar ülkeler türkiyeyi kandiracak ukraine savasina müdahil etmeye calisacak türkiye g7 davetine katilmamali
    Cevapla
  • Bedavacılık yok 1 ay önce Şikayet Et
    evvela Türkiye'nin kredi derecelendirmesini diger G7 üye ülkeleri gibi AAA+++ düzeyine yeşil işik yakilmalisiniz ve Merkez Bankamiza 1 Temmuz 2024 tarihine kadar en az 5 Trilyon Dolar nakit para yatirilmalisiniz, yoksam şurdan şuraya gitmem, bilginiz olsun !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Otoyolu'nda katliam gibi kaza: Anne, kızı ve dede öldü, 3 yaralı
Prof. Dr. Okan Tüysüz'den büyük deprem uyarısı: Dört kent sıralandı!