ABD’nin Çin Büyükelçisinden ülkede bıçaklanan 4 kişi hakkında açıklama

ABD’nin Çin Büyükelçisi Nicholas Burns, Çin’in Jilin kentinde turistik bir gezi sırasında sırtından bıçaklanan üçü ABD’li dört kişi hakkında açıklama yaparak tedavi altında olduklarını belirtti.

ABD’nin Çin Büyükelçisinden ülkede bıçaklanan 4 kişi hakkında açıklama
ABD’nin Çin Büyükelçisinden ülkede bıçaklanan 4 kişi hakkında açıklama
GİRİŞ 12.06.2024 09:36 GÜNCELLEME 12.06.2024 09:45

ABD’nin Iowa eyaletindeki Cornell College adlı üniversiteden dört öğretim üyesi, dün Çin'in Jilin kentinde turistik bir mekanı gezerken bir saldırgan tarafından sırtından bıçaklanmıştı.

ABD'NİN ÇİN BÜYÜKELÇİSİNDEN AÇIKLAMA;

“Çin'in Jilin kentinde 3 ABD vatandaşı ve vatandaş olmayan Iowa’dan bir kişinin bıçaklanması beni öfkelendirdi ve derinden rahatsız etti. Bir ABD Konsolosluk Memuru, bugün tedavi gördükleri Jilin Hastanesinde 4 kişiyi ziyaret etti. Onlara yardım etmek için elimizden geleni yapıyoruz, tam ve hızlı iyileşmelerini umuyoruz."

KAYNAK: DHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tam 82 yıl ülke yönetti! İşte Dünyada en uzun süre görevde kalan liderler!
Narin dereye böyle götürülmüş! 130 kamera incelendi, son görüntüleri ortaya çıktı