ABD'li Senatör Sanders'tan Trump'a 'Gazze' tepkisi: Bunun adı etnik temizliktir

ABD'li Senatör Bernie Sanders, Başkan Donald Trump'ın Gazzelilerin komşu ülkelere gönderilmesi önerisine, 'Bunun adı etnik temizliktir ve bu bir savaş suçudur.' ifadeleriyle çıkıştı.

ABD'li Senatör Sanders'tan Trump'a 'Gazze' tepkisi: Bunun adı etnik temizliktir
ABD'li Senatör Sanders'tan Trump'a 'Gazze' tepkisi: Bunun adı etnik temizliktir
GİRİŞ 27.01.2025 22:08 GÜNCELLEME 27.01.2025 22:13
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

ABD'li bağımsız Senatör Sanders, X hesabında yaptığı açıklamada, Trump'ın Gazze ile ilgili son önerisini eleştirdi.

"BU BİR SAVAŞ SUÇUDUR"

Kendisi de bir Yahudi olan ancak İsrail politikalarına karşı tutumuyla bilinen Sanders, Trump'ın Gazze halkının komşu ülkelere gönderilmesine yönelik önerisine, "Trump Gazze'yi 'temizlemek' ve orada yaşayan milyonlarca Filistinliyi komşu ülkelere sürmek istediğini söylüyor. Bunun adı etnik temizliktir ve bu bir savaş suçudur." sözleriyle yanıt verdi.

TRUMP'IN SKANDAL "GAZZE" ÇAĞRISI

ABD Başkanı Trump, dünkü açıklamasında, Gazze'nin "temizlenmesi için" Ürdün, Mısır ve diğer Arap ülkelerinin bölgeden daha fazla Filistinli mülteciyi kabul etmesi ve bu kişilerin "farklı yerlerde inşa edilecek konutlara yerleştirilmeleri" çağrısı yapmıştı.

Trump, "Bir şeyler olmalı. Ancak orası şu an resmen yıkım alanı. Neredeyse her şey yıkılmış ve orada insanlar ölüyor. Bu nedenle bazı Arap ülkeleriyle bir araya gelip (Filistinlilerin) barış içinde yaşayabilecekleri başka bir yerde konutlar inşa etmeyi tercih ederim." demişti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Urfalı gariban 3 ay önce Şikayet Et
    Sander başkan olsa nasıl olurdu acaba
    Cevapla
  • OFLU 3 ay önce Şikayet Et
    Dünyanın çıban başı ABD İSRAİL İNGİLTERE bunlar olmasa dünya süt liman
    Cevapla
  • ANAHTAR 3 ay önce Şikayet Et
    Allah ondan razı olsun.
    Cevapla
  • Polat 3 ay önce Şikayet Et
    Allah seni İslamla şereflendirsin inşaAllah amin amin amiiin
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 ay önce Şikayet Et
    Gizem perdesi aralanıyor. Avrupa yakında "Yaa bizler kimlerin kuyruğuna takılmışız" aşamasına gelecek..Çok yakında ABD ve İsrail arasındaki çatlak büyür de ; Netenyahu beni engellediniz hatta beni bertaraf edeceksiniz ama PEURL HARBUR VE İKİZ KULELER KOMPLO/YALANLARINI BAŞTA "ABD YALANLARINI" BİR ORTAYA DÖKERSEE..!
    Cevapla
  • Çanakkaleli 3 ay önce Şikayet Et
    Irak'ta kimyasal silah yalanını itiraf ettiler de ne oldu sanki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trump'ın ilk 100 günü: Çin ve ABD arasındaki makas daralıyor!
Muhalefetin 'Kanal İstanbul' bahanesi! Dev projeler böyle hedef alınıyor