Donald Trump'a Gazze tepkisi: Trump Gazze hakkında ne söyledi?

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da İsrail Başbakanı Netanyahu ile düzenlediği ortak basın toplantısında skandala imza attı. Peki Trump Gazze hakkında ne söyledi? Donald Trump neden tepki gördü? İşte detaylar...

Donald Trump'a Gazze tepkisi: Trump Gazze hakkında ne söyledi?
Donald Trump'a Gazze tepkisi: Trump Gazze hakkında ne söyledi?
GİRİŞ 05.02.2025 11:29 GÜNCELLEME 05.02.2025 12:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, 4 Şubat'ta Beyaz Saray'da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya gelerek ortak basın toplantısı düzenledi. Donald Trump, düzenlenen basın toplantısında Gazze Şeridi hakkında vatandaşları sinirlendiren açıklamalarda bulundu. Peki Trump Gazze hakkında ne söyledi? Trump'a neden tepki yağıyor?

DONALD TRUMP'TAN GAZZE AÇIKLAMASI: ABD DEVRALACAK

Donald Trump, düzenlediği basın toplantısında Gazze Şeridi'ni ABD'nin devralacağından ve bölgenin yeniden inşasından sorumlu olacağını açıkladı.

Trump, "ABD, Gazze Şeridi'ni devralacak ve orada bir iş yapacağız. Oraya sahip olacağız ve sahadaki tüm tehlikeli patlamamış bombaların ve diğer silahların sökülmesinden, yıkılmış binalardan kurtulmaktan sorumlu olacağız." ifadesini kullandı.

HAMAS'TAN TRUMP'A TEPKİ

Hamas yöneticisi Sami Ebu Zuhri Trump'ın açıklamalarını "saçma ve absürt" olarak değerlendirdi ve bu tip fikirlerin bölgeyi "ateşe verebileceğini" söyledi.

Hamas yöneticisi Izzat al-Rishq ise "Gazze'deki halkımız 15 ay süren bombardımana rağmen yerinden edilme planlarını boşa çıkardı. Yurtlarından koparılma planlarını kabul etmeyeceklerdir" ifadelerini kullandı.

Hakan Erdi Uludağ Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Hakan Erdi Uludağ

Editör Hakkında

1998 yılında İstanbul'da doğdu. Maltepe Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Gazetecilik kariyerine üniversite yıllarında okurken başladı. 4 yıldır aktif olarak Gazetecilik kariyerini sürdürüyor. Meslek hayatına Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com'da 'Editör' olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • HIDIR BUDUR 6 gün önce Şikayet Et
    Colin POWEL bile "Bana kimyasal silah var Irak'ta dediler ve Irak'a girdim onca insan öldü çok pişmanım deyip" insan içine cıkamazkenn, ipini koparmış boğa gibi halasağa sola saldıran ABD boğası eninde sonunda yakalanıp boğazına bıçak dayanacaktır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Suriye ordusu, devrik rejimin sahte banknot bastığı tesisi ele geçirdi
Türkiye'nin yerli süpersonik balistik füzesi İsrail'in kabusu oldu!