İsrail'den son dakika "Aksa Tufanı" kararı! Tüm ülkelere yasaklandı

İsrail Meclisi, Holokost'u inkar eden ve 7 Ekim 2023'te Kassam Tugaylarının saldırısını "katliam" olarak kabul etmeyenlerin ülkeye girişini yasaklayan kararı kabul etti.

GİRİŞ 20.02.2025 22:03 GÜNCELLEME 20.02.2025 22:03
Bu Habere 200 Yorum Yapılmış

İsrail Meclisi, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının 7 Ekim'de düzenlediği "Aksa Tufanı" operasyonuyla ilgili skandal bir kararı kabul etti.

AKSA TUFANI'NI KATLİAM KABUL ETMEYENLERİN İSRAİL'E GİRİŞİ YASAKLANDI

The Times of Israel'in haberine göre, İsrail Meclisi'nin aldığı kararla, Kassam Tugaylarının "Aksa Tufanı" saldırısını "katliam" olarak kabul etmeyenlerin ülkeye girişini yasakladı.

Alınan kararla güvenlik hizmetlerindeki faaliyetleri nedeniyle İsrail vatandaşlarının uluslararası kovuşturmaya tabi tutulmasını açıktan destekleyen kişilerin de İsrail'e girişi yasaklandı.

Yeni Umut Partisi Milletvekili Michel Buskila tarafından sunulan ve ilk iki okumada kabul edilen teklif, İsrail Meclisi Genel Kurulundaki üçüncü okumadan da oy birliğiyle geçerek yasalaştı.

İSRAİL'İN YARGILANMASINI SAVUNANLARDA ÜLKEYE GİREMEYECEK

İsrail'e karşı boykotu savunanlara yönelik ülkeye giriş yasağını genişleten yasayla, Holokost'u ve 7 Ekim'i inkar edenlerin yanı sıra İsrail ordusunda veya ülkenin diğer güvenlik servislerinde görev yaptıkları sırada gerçekleştirdikleri eylemler nedeniyle İsraillilerin yargılanmasını savunanların da ülkeye girişi yasaklanmış oldu.

İsrail'e giriş yapmak isteyen yabancı kişilerin resmi olarak "Aksa Tufanı" operasyonunu katliam olarak tanıması şartı koşulacak.

Yasanın aynı zamanda bu tür açıklamalar yapan kuruluşlarda çalışan kişiler için de geçerli olacağı bildirildi.

Haberde, yasanın "ifade özgürlüğünün kısıtlanması" anlamında değerlendirilebilir olması nedeniyle tartışmalara yol açtığı kaydedildi.

Ayrıca Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) Kasım 2024'te İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eski Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar sırasında işledikleri insanlığa karşı suçlar ve savaş suçları nedeniyle tutuklama emri çıkardığı ve İsrail askerlerinin tutuklanma endişesiyle bazı ülkeleri terk ettiği örnekler hatırlatıldı.

NE OLMUŞTU?

UCM, Gazze'de işlenen savaş suçları ve insanlığa karşı suçlardan dolayı İsrail Başbakanı Netanyahu ve eski Savunma Bakanı Gallant hakkında tutuklama emri çıkarmıştı.

Mahkeme ayrıca İsrail'in, UCM'nin yargı yetkisine ilişkin itirazlarını reddederek, Filistin topraklarında işlenen suçlar üzerinde yargı yetkisi bulunduğuna hükmetmişti.

Geçtiğimiz günlerde, Hollanda'ya giden İsrail askerleri de Gazze'deki savaş suçlarından ötürü haklarında tutuklama kararı çıkartılması endişesiyle ülkeden ayrılmak zorunda kalmıştı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 200
  • Bir Türkiyeli 3 ay önce Şikayet Et
    Katil İsrail'in cüretine bak. Korkunun ecele faydası yok. Yok olasın İsrail. Olacaksın da.
    Cevapla
  • Izhak 3 ay önce Şikayet Et
    Bu soysuz itraillileride dünyada hiçbir ülke kabul etmemeli. Hepsine seyahat ve ülkeye giriş yasağı uygulamalı. Hepsi cani barbar ve katil bunların. Soykırımcı savaş suçlusudur bunlar. Ülkeler insan olanların ülkeye girişine izni vermeli, bunlar insan değil. Kanalizasyon paraziti
    Cevapla
  • Bahar 3 ay önce Şikayet Et
    Haydi bakalım, bir Müslüman lider de çıkıp, "biz de israil soykırımını reddeden, Flistin Filistinlilerindir demeyenleri, aksini söyleyeni (değil ülkeye almak) içerde olanı bile yargılarız diyebilecek mi? Ya da o lider bir başka bahara mı?
    Cevapla
  • H.S. 3 ay önce Şikayet Et
    Allahım bizi bu cuma gününün hürmetine , içerisinde bulunduğumuz gafletten, acizlikten, klavye kahramanlığından, feminizmden, siyonizmden,ve kapitalizmden kurtar da bu lanetli kavme haddini bildirebilelim.
    Cevapla
  • Rahmi Aydın 3 ay önce Şikayet Et
    Sapık bir toplum bunlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'de gizli operasyon! İstihbarat devreye girdi! Hepsi kaçırıldı
İsrail'den ateşkes müzakeresine katılan Hamas lideri Halil el‑Hayya'ya suikast girişimi!