Beyaz Saray savaşın biteceği tarihi açıkladı! 'Trump kendinden emin'

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya-Ukrayna Savaşı'nı sona erdirmek için bu hafta bir anlaşma sağlayabileceğini belirtti.

GİRİŞ 24.02.2025 04:25 GÜNCELLEME 24.02.2025 09:14

The Hill'in haberine göre Leavitt, Washington'da düzenlenen Muhafazakar Siyasi Eylem Komitesi (CPAC) 2025 Yıllık Toplantısı'nın dönüşünde Beyaz Saray'da basın mensuplarıyla bir araya geldi.

"BU HAFTA İÇİNDE SAVAŞ BİTECEK"

Trump ve ekibinin Rusya ve Ukrayna taraflarıyla savaşın son bulmasına yönelik müzakereleri sürdürmeye odaklı olduklarını belirten Leavitt, bu hafta içinde savaşın bitmesine yönelik bir anlaşmaya varılabileceğini dile getirdi.

TRUMP 'KENDİNDEN EMİN'

Başkan Trump'ın savaşı bitirmek konusunda "kendinden emin" olduğunu ifade eden Leavitt, olası anlaşmanın ABD'nin "harcamalarını telafi edebileceğini" söyledi.

Leavitt, ABD ile Ukrayna arasında yapılacak olası anlaşmanın, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler ve Ukrayna'nın yeniden inşası için önemli olduğunun altını çizdi.

TRUMP'IN KIYMETLİ MADEN TEKLİFİ

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Waltz, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin kıymetli maden anlaşmasını ülkesiyle yakın zamanda imzalayacağına inandığını belirtmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, 3 Şubat'ta yaptığı açıklamada, Ukrayna'dan nadir toprak elementleri almak istediklerini ifade etmişti.

Ukrayna'daki savaşın sona ermesi gerektiğini belirten Trump, ABD olarak Ukrayna'ya bundan sonra da destek sağlamaya devam etmeleri durumunda bunun karşılığının olması gerektiğini vurgulamıştı.

Trump, Ukrayna savaşına işaret etti... Bu işin bitmesi  gerekiyor!Trump, Ukrayna savaşına işaret etti... Bu işin bitmesi gerekiyor!

Trump'ın gözü döndü: Petrol ne varsa hepsini istiyoruz!Trump'ın gözü döndü: Petrol ne varsa hepsini istiyoruz!

ABD'den Ukrayna'ya orduyu felç edecek tehdit! Trump'ın teklifini reddetmiştiABD'den Ukrayna'ya orduyu felç edecek tehdit! Trump'ın teklifini reddetmişti

Macron'dan Trump'a flaş çağrı: Bu senin kumaşın değilMacron'dan Trump'a flaş çağrı: Bu senin kumaşın değil

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 28
  • zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten yapay bir savaştır. Yeni silahları denediler.Ölenler paralı askerdi.Onların ölümü önemli değil.
    Cevapla
  • Hsy 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyayı deliler uşaklar yönetiyor
    Cevapla
  • Emekli 41 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan sarı kafa ,aslında sevmem seni ama zeloşkiye iyi bir ders verdin, batıya güvenilmeyeceğini bütün dünya gördü.
    Cevapla
  • Memur emeklisi______ 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH Topunuzun belasını versin İNŞALLAH...
    Cevapla
  • Samsun 1 yıl önce Şikayet Et
    Şunu anlıyoruz bu dünyada bizim dediğimiz olur diyor avrupayi takmış peşine kobra yılan gibi zehir saçıyor İslam ülkeleri uyanın bu bir uyarıdır dünyaya ne zaman aç kalsa mutlaka madenleri zengin ülkeye bir bahaneyle saldırıyorlar neden gazetede bir barış yok deniz alanını genişletmek küçük Amerika kurmak uyanın artık bir turkiyenin gücü yetmez bu kafirlere bitlik olun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eski İsrail Büyükelçisi Avivi: Türkiye arabulucu olabilir, sonuçta İran ortak düşmanımız
Trump'tan savaşın gerçekleri saklandı mı? 2 dakikalık video olay oldu