O çöl turistlerin gözdesi oldu!

İsfahan kentine yakın konumda yer alan ve geniş bir alana sahip Verzene Çölü, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

GİRİŞ 26.02.2025 14:55 GÜNCELLEME 26.02.2025 15:20

İran'ın İsfahan kenti yakınlarındaki Verzene Çölü, benzersiz kum tepeleri, çöl safarileri ve ATV turları ile ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatırken, özellikle gün batımında ortaya çıkan manzara turistlerin büyük ilgisini çekiyor.

ÜLKENİN DÖRTTE BİRİNİ KAPLIYOR!

İran, geniş çöl alanlarıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Ülkenin yüz ölçümünün dörtte birini kaplayan çöller, doğa tutkunları ve macera severler için eşsiz bir deneyim sunuyor. Çöl safarileri, deve turları ve geleneksel çöl kampçılığı, bu büyüleyici coğrafyayı keşfetmek isteyenlerin en çok tercih ettiği aktiviteler arasında yer alıyor.

İsfahan kentine yakın konumda yer alan ve geniş bir alana sahip Verzene Çölü, doğaseverler ve macera tutkunları için öne çıkan duraklardan biri. Rüzgarın şekillendirdiği benzersiz kum tepeleriyle dikkat çeken bu çöl, safariler, deve gezileri ve ATV turları gibi aktivitelerle ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatıyor. Özellikle gün batımında ortaya çıkan manzara, fotoğraf tutkunları için eşsiz kareler sunuyor.

ÇÖL TURİZMİ İRAN EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR

İran'ın çöl turizmi, son yıllarda artan ilgiyle birlikte ülke ekonomisine de önemli bir katkı sağlamaya başladı. Özellikle ülkenin güney ve doğu bölgelerindeki çöl alanları, doğa severler ve macera arayanlar için cazip birer destinasyon haline gelmiş durumda.

Çöl turları, yerel ekonomiye canlılık katarken, ülkenin genel turizm sektörünün büyümesine de katkı sağlamış durumda. Çöl turizmi, İran'ı uluslararası turizm pazarında daha görünür kılarken, yabancı turistlerin sadece tarihi şehirleri değil, çöl manzaralarını da keşfetmesini sağlıyor. Bu durum, döviz gelirlerini artırarak ülke ekonomisine katkıda bulunuyor.

KAYNAK: İHA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • deli 10 ay önce Şikayet Et
    yakında oralar ova yeşillik olur gibi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailli Bakandan korkunç yıkıma övgü! "İsrail askerlerini tebrik diyorum"
Tan Sağtürk'ün yeni görevi belli oldu!