İtalya'da flaş Mussolini kararı! Ünvanı geri alındı

İtalya'nın kuzeyindeki Garda Gölü kıyısında yer alan Salo kenti, 1922-1943 yıllarında yönetimde olan faşist lider Benito Mussolini'ye verdiği "fahri vatandaşlık" ünvanını 100 yıldan fazla bir süre sonra geri aldı.

İtalya'da flaş Mussolini kararı! Ünvanı geri alındı
İtalya'da flaş Mussolini kararı! Ünvanı geri alındı
GİRİŞ 28.02.2025 02:34 GÜNCELLEME 28.02.2025 02:35

İtalyan basınında çıkan haberlere göre, ülkede faşizmle anılan yerlerin başında gelen Salo kentinin belediye meclisi dünkü toplantısında, Mussolini'ye Mayıs 1924'te verilen "fahri vatandaşlık" ünvanının geri alınmasını karara bağladı. Söz konusu karar, belediye meclisinde sol partilerin oylarıyla alındı.

'BUGÜNÜN İTALYA'SINDA ONUN FİKİRLERİNE YER YOK'

Salo'nun 29 yaşındaki belediye başkanı Francesco Cagnini, "Bugünün İtalya'sında artık onun fikirlerine yer yok." dedi.

Haberlerde, Salo kent meclisinde son 20 yılda 3. kez Mussolini'ye verilen ünvanın geri alınması için teklif verildiği ve sol partilerin 3. girişimlerinde istedikleri sonucu elde edebildiği belirtildi.

Salo kenti, 2. Dünya Savaşı sırasında diktatör Mussolini'nin Nazi Almanyası'nın güdümündeki İtalyan Sosyal Cumhuriyeti'ni (RSI) 1943 yılında kurduğu yer olarak biliniyor.

İtalya'da bazı faşist gruplar ve Mussolini sempatizanları her yıl, faşist liderin Ekim 1922'de yaptığı "Roma'ya yürüyüş" olarak bilinen, başkente yürüyüp iktidarı ele geçirmesinin yıl dönümünde Salo kentine "hac" yolculuğu yapıyor.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 1
  • cüneyt arkın 1 yıl önce Şikayet Et
    önce verirler sonra alırlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk gemisine İHA isabet etti
İran'dan gövde gösterisi: Füze ve tanklarını sergilediler