Rusya, Almanya ve Leyen'den İmamoğlu açıklaması

Kremlin Sözcüsü Peskov, İmamoğlu'nun gözaltına alınmasına dair, "Bu, Türkiye'nin meselesi. Biz, başkalarının iç meselelerine karışmıyoruz." dedi. Almanya Başbakanı ise, "Türk demokrasisi ve ilişkilerimiz açısından üzüntü verici." dedi.

GİRİŞ 20.03.2025 14:34 GÜNCELLEME 20.03.2025 15:28
Bu Habere 514 Yorum Yapılmış

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bugün düzenlediği basın toplantısında, Rusya Delet Başkanı Vladimir Putin'in olası Türkiye ziyaretiyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Peskov, "Hala geçerli olan bir davet var ve Rusya Devlet Başkanı bu daveti minnetle kabul etti. Ancak ziyaret tarihleri üzerinde diplomatik kanallar aracılığıyla henüz mutabakata varılmadı." dedi.

ABD'den Ekrem İmamoğlu hakkında açıklama: Türkiye'nin iç süreci!ABD'den Ekrem İmamoğlu hakkında açıklama: Türkiye'nin iç süreci!

"İMAMOĞLU'NUN GÖZALTINA ALINMASI PUTİN'LE ERDOĞAN'IN TELEFONDA GÖRÜŞMESİNE GEREKÇE OLUR MU?" SORUSU

Peskov, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, yürütülen soruşturmalar kapsamında gözaltına alınmasının ardından başlayan protesto gösterilerinin, Putin'le Erdoğan arasında bir telefon görüşmesine gerekçe olup olmayacağına ilişkin soruya şu cevabı verdi:

"Hayır, bu telefon görüşmesi için bir gerekçe olamaz ve olmayacak da. Bu Türkiye'nin egemenlik meselesi. Biz her zaman, nasıl yaşayacağımızın söylenmesinden hoşlanmadığımızı ve başkalarının iç meselelerine de asla karışmadığımızı dile getirdik."

Putin'den Şara'ya mektup: İşbirliğine hazırızPutin'den Şara'ya mektup: İşbirliğine hazırız

Peskov ayrıca, Rusya ile Türkiye arasında bu hafta planlı bir telefon görüşmesinin olmadığını sözlerine ekledi.

ALMANYA BAŞBAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, X hesabından yaptığı açıklamada, "Avrupa ile Türkiye arasındaki ilişkileri daha da geliştirmek için büyük çaba sarf ettik. İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanması Türk demokrasisi ve ilişkilerimiz açısından üzüntü vericidir. Muhalefet yargılanmamalıdır." dedi.

LEYEN: DERİN ENDİŞE VERİCİ

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, İmamoğlu'nun gözaltına alınmasını "derinden endişe verici" olarak niteledi. Leyen, Brüksel'de bir basın toplantısında konuyla ilgili sorulan soruya, "Türkiye'nin bir Avrupa Konseyi üyesi ve Avrupa Birliği üyeliğine aday ülke olması bakımından, belediye başkanının gözaltına alınmasının derinden endişe verici olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'nin demokratik değerleri, özellikle de seçilmiş yetkililerin haklarını muhafaza etmesi şarttır. Türkiye'nin Avrupa'ya bağlı kalmasını istiyoruz ancak bu, demokratik normlara ve pratiklere açık bir bağlılık gerektiriyor ve Türkiye'nin bu temel ilkelere saygı duyması kilit önem taşıyor." yanıtı verdi.

KAYNAK: HABER7, SPUTNİK
Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 514
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    560 milyarı çalana laf yok reise var ne karektersiz bir milletsiniz yahu, ne kadar havlayan varsa hepsi aynı kaba pisleyendir.Devlet bunlara pabuç bırakmaz imamın oğlu da olsa cezasını çeksin hırsızlık, rüşvet, irtikap, şantaj hepsi bunlarda var tam da Avrupa değerleri....
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Avrupa komisyonu işine baksın, savcılığın iddianamesini ve delillerini görmüş de mi yorup yapmış hanımefendi .
    Cevapla
  • Zaza 1 ay önce Şikayet Et
    Bizde çok üzüldük endişe içinde olmanıza bu bizim iç işimiz
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Sebebini yazamayanlar- hangi sebepten iceri alinmis? Böyle bir davranis, böyle bir suc hangi ülkede olursa olsun!! En demokratik ülkelerde bile!!! Sonuuc ayni olur: Iceri atarlar. Bu kadar basit.
    Cevapla
  • Ak saçlı 1 ay önce Şikayet Et
    Fetönün imamına destek verenler Türkiye'nin dostu değildirler, hırsız ve haramilere iyiki çaldınız,çırptınız diye madalya takacak değiliz, savcının elinde kesin ve kati deliler olmasa asla bu tür operasyona kalkışmazdı, ve bu iddi alar sonucunda ben inanıyorum ki Ekrem tutuklancaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş maçının hakemi belli oldu
SON DAKİKA: Erdoğan: 'Üzerimizdeki ölü toprağını bir an evvel atmak zorundayız'