Miçotakis: Amacımız Türkiye'yi caydırmak

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ülkesinin silahlı kuvvetlerini güçlendirmelerinin sebeplerinden birinin Türkiye'ye karşı caydırıcılık olduğunu söyledi.

Miçotakis: Amacımız Türkiye'yi caydırmak
Miçotakis: Amacımız Türkiye'yi caydırmak
GİRİŞ 11.04.2025 16:55 GÜNCELLEME 11.04.2025 16:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Delfi Ekonomi Forumu kapsamında katıldığı bir söyleşide, ülke gündemi ve uluslararası gelişmelere ilişkin soruları yanıtlayan Miçotakis, Türkiye ile ilişkiler hakkında da değerlendirmede bulundu.

Miçotakis, gazeteci Robert D. Kaplan'ın, "Yunanistan geleceğe bakarak Türkiye ile ilişkilerini nasıl yönetiyor? Türkiye, Suriye'deki rejimin devrilmesinin ardından güçlendi, büyük su rezervlerine, gıpta edilecek coğrafi bir konuma sahip." şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladı:

"Coğrafya nedeniyle yan yana yaşamak kaderimiz. Tabii ki amacımız yan yana barış içinde yaşamak ve mevcut sorunları çözmektir."

Türkiye ile yaklaşık 40 yıldır çözülemeyen sorunların hemen çözülmesini beklemediğini ifade eden Miçotakis, ancak bunun Türkiye ile diyalog kurulmayacağı ve ortak fayda sağlayacak projelerde işbirliğine gidilmeyeceği anlamına gelmediğini belirtti.

Miçotakis, "Öte yandan naif değiliz. Yunanistan her zaman Türkiye karşısında güvenilir bir caydırıcı güç yansıtmalı. Silahlı kuvvetlerimizi güçlendirmemizin ve Avrupa güvenliği ile stratejik bağımsızlık tartışmalarına katılmamızın sebeplerinden biri de bu." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birçok kez görüştüğüne dikkati çeken Miçotakis, henüz bir sonuç alınmamış olsa da bu görüşmelerin her iki tarafın birbirlerini, anlaşmazlık alanlarını anlaması ve iletişim kanallarının açık kalması açısından önemli olduğunu ifade etti.

Miçotakis, "Türkiye ile ilişkilerin yönetiminde iyimser gerçekçiyim." diye konuştu.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • Mammut 2 ay önce Şikayet Et
    Açlıktan nefesi kokuyor hâlâ laga luga yapıyor,,sahte sırıtmalarida yoldaşı eko gibi...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzbeton soruşturmasında firar: CHP'li yöneticiler Yunanistan'a kaçtı
Abdülkerim Bardakcı'dan skandal karikatüre tepki! Tevbe Suresi ile yanıt verdi