Avrupa ülkesinin Başbakanı açıkladı: Türkiye bizim için vazgeçilmez ortak!

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Türkiye’nin ticaret ve enerji güvenliği açısından Macaristan için vazgeçilmez bir ortağı olduğunu belirterek, "TürkAkım olmasaydı, Macaristan’ın enerji güvenliği düşünülemezdi" dedi.

GİRİŞ 12.04.2025 02:55 GÜNCELLEME 12.04.2025 08:39
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, sosyal medya hesabından Türkiye ile ilgili dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Orban, Türkiye'nin Macaristan için vazgeçilmez bir ortak olduğunu belirtti.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu’na katılan liderler arasında yer alan Macaristan Başbakanı Orban, yayınladığı videoda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çeşitli konuları görüşmek için Antalya’da olduğunu belirterek, "Türkiye, bizim için kilit önemde bir ortak. İkili ticaretimiz 4 milyar doları aşıyor" dedi.

Viktor Orban  ve Recep Tayyip Erdoğan

'TÜRKAKIM OLMASAYDI ÜLKEMİZİN ENERJİ GÜVENLİĞİ DÜŞÜNÜLEMEZDİ'

Türkiye ile enerji alanındaki iş birliğini güçlendirmek istedikleri mesajı veren Orban, "Bu yılın başlarında, Brüksel’in bürokratlarıyla iş birliği yapan Ukraynalılar, kendi topraklarından geçen büyük Avrupa doğalgaz boru hattını kapattı. Bu, Slovakya ve bizi Rusya-Ukrayna savaşına çekmeye yönelik bir baskı yöntemi. Bu yüzden enerjimizi artık doğudan değil güneyden tedarik etmemiz gerekiyor ve burada Türkiye, çok önemli bir ortak. TürkAkım olmasaydı, Macaristan’ın enerji güvenliği düşünülemezdi" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE BİZİM İÇİN VAZGEÇİLMEZ ORTAK'

Macaristan’ın üstündeki baskının arttığını vurgulayan Orban, "Brüksel, hala Macarlara boyun eğdirmeye çalışıyor. Bizim görevimiz, Macar halkının çıkarlarını savunmak ve şantaja direnmek. Bu noktada, Türkiye bizim için vazgeçilmez bir ortak" diye konuştu.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 78
  • Olayo 2 hafta önce Şikayet Et
    İsrail sevici çakma türklerden
    Cevapla
  • Gültepeli,BjK 2 hafta önce Şikayet Et
    Macaristan hava deniz sahanı israaitte kapatt dostt kalalımm
    Cevapla
  • ... 2 hafta önce Şikayet Et
    23 Mart 2025 Seremonide sıra Milli Marşı'mıza geldiğinde ev sahibi ekibin taraftarları marş okunurken ıslıkladı. Macar taraftarlar, ıslıklarını marş başlangıcından sonuna kadar sürdürdü.
    Cevapla
  • misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Macaristan'da Türkiye'ye dost olmaz ilişkilerin bir an önce kesilmesi lazım
    Cevapla
  • kemal 2 hafta önce Şikayet Et
    Katolik Macaristan tam bir islam düşmanıdır. Sokaklarında yanımda kapalı eşimle yürüdüğümde olan nefret dolu bakışları unutmam mümkün değil. Devletlerin dostu olmaz menfaati olur ama evlatlarımıza kim kimdir doğru anlatmamız lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TPAO'dan Avrupa'da ilk yatırım! Petrol ve doğal gaz arayacak
Erdoğan, Türkiye için Suriye'deki en büyük riski açıkladı! Trump'la ilgili de bomba sözler