Nükleer müzakerelerde son durum!

ABD heyeti ile Umman’ın başkenti Maskat’ta yapılan üçüncü tur görüşmelerin ardından İran medyasına konuşan İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İran ve ABD arasında nükleer program konusunda çelişkilerin sürdüğünü söyledi.

Nükleer  müzakerelerde son durum!
Nükleer müzakerelerde son durum!
GİRİŞ 27.04.2025 17:39 GÜNCELLEME 27.04.2025 17:39

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İran’ın nükleer programı konusunda Tahran ve Washington arasında çelişkilerin devam ettiğini bildirdi.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD heyeti ile Umman’ın başkenti Maskat’ta yapılan üçüncü tur görüşmelerin ardından İran medyasına konuştu. Arakçi, Tahran ve Washington arasında nükleer program konusunda çelişkilerin sürdüğünü, İran’ın ABD ile görüşmelerde ilerleme kaydetmeyi umduğunu belirtti. Arakçi, "Hem genel konularda hem de detaylarda görüş ayrılıklarımız var. Bir sonraki görüşme öncesinde başkentlerimizde bu çelişkilerin nasıl azaltılabileceğine dair daha detaylı analizler yapacağız” dedi.

Arakçi, İran’ın ABD ile yapılacak bir sonraki görüşmelere İran Atom Enerjisi Kurumu temsilcilerini de dahil etmeyi planladığını söyledi.

KAYNAK: DHA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ömer Çelik'ten CHP'ye sert tepki: 'Ahlak yoksunu ifadeleri sahiplerine iade ediyoruz'
Kapanışı 90+6'da yaptılar! 9 kişiyle Bayern'i devirdiler