Netanyahu'dan Azerbaycan kararı!
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 8 Mayıs'ta Azerbaycan'a yapacağı ziyaret, Gazze Şeridi ve Suriye'deki gelişmeler dolayısıyla ertelendi.
İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, Netanyahu'nun Azerbaycan'a daha sonra gideceği belirtildi.
GÜVENLİK PROGRAMI NEDENİYLE BAKÜ ZİYARETİ ERTELENDİ
Bakü'ye ziyaretin, Gazze Şeridi ve Suriye'deki gelişmeler ile yoğun diplomatik ve güvenlik programı nedeniyle ertelendiği ifade edildi.
İsrail basını, Netanyahu'nun Bakü ile Tel Aviv arasındaki ikili ilişkileri görüşmek ve derinleştirmek için Azerbaycan'ı ziyaret edeceğini yazmıştı.
İsrail, cuma günü sabahın ilk saatlerinde başkent Şam'daki Cumhurbaşkanlığı yakınlarına hava saldırısı düzenlerken gece saatlerinde Şam başta olmak üzere Hama, Lazkiye, Dera ve Kuneytra illerindeki birçok noktayı da bombalamıştı.
Dürzi toplumunu Şam yönetimine karşı kışkırtan İsrail, hafta içinde de Dürzileri koruma bahanesiyle Suriye'ye saldırılar düzenlemişti.
Öte yandan, İsrail ordusunun Gazze'de işgalin genişletilmesi ve saldırıların yoğunlaştırılmasını planladığını aktaran İsrail basını, dün yapılan güvenlik istişare toplantısında söz konusu planın Netanyahu'ya sunulduğunu yazmıştı.
TÜRKİYE İZİN VERDİ İDDİLARI YALANLANDI
Türkiye, Nisan ayında Azerbaycan'da gerçekleştirilen toplantıya giden İsrail heyetinin uçağının Türk hava sahasını kullanmasını engellemişti. Netanyahu'nun Bakü ziyaretinden önce ise 'Türkiye, Netanyahu'nun uçağına izin verdi' iddiaları ortaya atıldı.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, "İsrail Başbakanı’nın uçağına üst uçuş izni verildiği yönündeki iddialar kesinlikle doğru değildir. Bu yönde bize iletilen bir talep de bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.
Netanyahu 8 Mayıs'ta Azerbaycan'a gidecek
Türkiye'den, 'Netanyahu uçağı' açıklaması: İddialar kesinlikle doğru değil
-
Ali Arslan 1 ay önce Şikayet Etİzin verilmeli ,uçağı TÜRKİYE üzerindeyken indirilip TUTUKLANMALIYDI.(uluslararası mahkeme kararıyla)Beğen Toplam 1 beğeni
-
Nuri bulut 1 ay önce Şikayet EtMüşrik Azerbaycan Şii caferisidir günün birinde Yahudi İsraillilerle Türkiye savaşırsa Yahudilere nasıl yardım ettiklerini görürsünüz İran sevicisidir. Azerbaycan.Yahudilerden sonra Müslümanlara en şerlilerinden biridir bunlarBeğen Toplam 1 beğeni
-
Hüseyin Gürdoğan 1 ay önce Şikayet EtBu lanetlenmiş yahudilere hiçbir zaman hiç biryerde güven olmaz, dünyanın başına bela dan başka birşey değillerBeğen Toplam 1 beğeni
-
Cüm a 1 ay önce Şikayet Etİşte fark budur Netanyahu katili bir kürt bölgesine gidebilirmi ? Hayır Ama can Azer Baycan ortada herşey.Beğen
-
Trabzon 1 ay önce Şikayet EtBu Azeri ler kadar hain millet yok parayı gordumu herkesi satar orda bide yahudilere kırmızı mahalle yapmışlarBeğen Toplam 1 beğeni