Trump'ın Libya planı iddiası! ABD'den son dakika açıklaması

ABD'nin Trablus Büyükelçiliği, NBC News'ün "ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin, 1 milyon kadar Filistinlinin Libya'ya taşınması planı üzerinde çalıştığı" yönündeki haberi yalanladı.

Trump'ın Libya planı iddiası! ABD'den son dakika açıklaması
Trump'ın Libya planı iddiası! ABD'den son dakika açıklaması
GİRİŞ 18.05.2025 06:01 GÜNCELLEME 18.05.2025 06:03
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Büyükelçilik, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, NBC News'ün söz konusu haberinin yer aldığı paylaşımını alıntılayarak "Gazze sakinlerinin Libya'ya nakledileceği iddialarına ilişkin haber tamamen asılsızdır." ifadesini kullandı.

NBC News'ün 16 Mayıs'ta yayınladığı ve ismi açıklanmayan konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere dayandırdığı haberinde, ABD hükümetinin, bir milyona yakın Filistinlinin kalıcı olarak Gazze Şeridi'nden Libya'ya yerleştirilmesini öngören bir plan üzerinde çalıştığı ileri sürülmüştü.



TRUMP'IN PLANI İDDİASI

Haberde, bu planlar hakkında doğrudan bilgi sahibi iki kişi ve ABD'li eski bir yetkilinin, Trump yönetiminin planı Libya liderliğiyle görüşülecek kadar ciddi bir şekilde değerlendirildiğini söylediği öne sürülmüştü.

Haberde ayrıca, ismi açıklanmayan söz konusu üç kişinin Filistinlilerin yerleştirilmesi karşılığında ABD'nin on yıldan fazla süredir dondurduğu milyarlarca dolarlık fonu Libya'ya serbest bırakabileceğini, henüz nihai bir anlaşmaya varılmadığını ve İsrail yönetiminin görüşmeler hakkında bilgilendirildiğini belirttiği iddiası yer almıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Molla Kasım 1 ay önce Şikayet Et
    israillileri görland a taşıma planına ne oldu!!!
    Cevapla
  • temel 1 ay önce Şikayet Et
    o zaman butun ukrani usa alsin gitsin yeni duzen bu olamaz gucunu kullan isgal et al benim de orda halki øldur yok et tecavuz et
    Cevapla
  • temaşagah 1 ay önce Şikayet Et
    Trump ın Arabistan Bae Katar ziyareti hayra alamet değil. Milyarlarca dolar silah anlaşması Suriyenin Sözde İbrahim anlaşmasına karşılık yaptırımları kaldırması Gazze planı vs vs.Siyonizm ve Kapitalizm ayrılmaz kardeştir. Bunların Ortadoğu planları daha bitmedi. Trump Babasının Hayrınamı 10 bin Km geldide buralarda anlaşma yapıyor. kendi çıkarı ve Büyük israil için.UYANALIM ARTIK.
    Cevapla
  • fxnope 1 ay önce Şikayet Et
    israili amerikaya tasiyalim
    Cevapla
  • Merdo 2 ay önce Şikayet Et
    Trump‘ın vereceği güzel haber bunlardan biridir Filistinlileri Libya’ya sürmek ateş tutmayan yerde duman çıkmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamu işçilerinin zam pazarlığında kritik gün
Batı medyasından dikkat çeken analiz: Türkiye KAAN ile ABD'ye meydan okuyabilir!