Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu Hocavend Oteli’nin açılışına katıldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Karabağ’ın Hocavend şehrinde, Azerbaycan Milli Kahramanı İbad Hüseyinli’nin daveti üzerine 17 Mayıs da Hocavend Oteli’nin açılışına katıldı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu Hocavend Oteli’nin açılışına katıldı
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu Hocavend Oteli’nin açılışına katıldı
GİRİŞ 18.05.2025 12:57 GÜNCELLEME 18.05.2025 13:42

Açılışa Hocavend İcra Hakimiyeti Başkanı Eyvaz Hüseynov, Ağdam, Füzuli ve Hocavend şehirlerinin Azerbaycan Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Emin Hüseynov’un yanı sıra Karabağ gazileri ve şehit yakınları da hazır bulundu.

Yalçın Topçu açılış vesilesi ile yaptığı konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Türk milletinin selamlarını ileterek başlayıp şunları ifade etti;

“BM ve AGİT kararlarına rağmen 30 yıldır Ermeni silahlı kuvvetleri ile terör örgütlerinin işgal ve soykırımı altındaki öz toprağı Karabağ’ı, kahraman evlatlarının asil kanları ve muzaffer Başkomutan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’in büyük irade ve bilgeliğiyle yönettiği 44 günlük şanlı zaferin neticesinde, işgalcileri it kovalar gibi kovalayıp işgalden kurtardı.

Can Azerbaycan; Ermeniler gibi başkasının toprağını işgal etmemiş, sivilleri ve sivil yerleşim yerlerini hedef almamış, soykırım yapmamış, savaşın ve uluslararası hukukun meşruiyeti çerçevesinde kalarak 44 günlük şanlı zaferini gerçekleştirmiştir.

Şimdi zaman, Ermeni İşgalcilerin tahrip ettiği Karabağ’ın her köşesini hep birlikte yeniden ihya ve imar etmektir ve Türkiye bu hususta da Can Azerbaycan’ın yanında olacaktır.

İşte bu ihya ve imarın çok güzel bir örneğini Azerbaycan’ın milli kahramanı ve Türk dünyasının da kahraman evladı, kardeşim İbad Hüseyinli gerçekleştirdi.

Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu güzel mekân Hocevend ve Karabağ için hayırlı olsun inşallah çok çok ziyaretçiyi ağırlasın.

Allah şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifalar ihsan eylesin, Muzaffer Başkomutan İlham Aliyev ve onun şanlı askerlerine aşk olsun. Dost da düşmanda gördü ki…Karabağ Azerbaycan’dır!”

Daha sonra Hocalı, Hankendi ve Şuşa’ ya giden Topçu; burada yetkililerle ve halk ile görüşüp, Şuşa’da Karabağ Hanlığının Veziri Molla Penah Vakıf’ın kabrini ziyaret etti.

KAYNAK: HABER7
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: İnternet üzerinden elde edilen kazançlar takibe alındı
Bu görüntüye çok büyük ceza geliyor! Bakan, gereği yapıldı deyip açıkladı: 180 bin TL ceza