Sigara İran’da her yıl 70 bin can alıyor!
İran resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre İran'da Tütünle Mücadele Derneği Başkanı Muhammed Rıza Mescidi, sigara nedeniyle ülkede her yıl 70 bin kişinin öldüğünü açıkladı.
İran'da Tütünle Mücadele Derneği Başkanı Muhammed Rıza Mescidi, yılda 70 bin kişinin sigara tüketimi nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.
İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Mescidi, Tahran'daki dernek binasında "Ulusal Tütünsüz Yaşam Haftası" münasebetiyle düzenlediği basın toplantısında konuştu.
Mescidi, "İran'da sigara nedeniyle yılda 70 bin kişi ölüyor. Erkeklerin yaklaşık yüzde 22'si sigara kullanırken, bu oran kadınlarda yüzde 5'in altında." dedi.
Ülkesinde ölümlerin yüzde 70'inden fazlasının kalp ve damar, kanser, kronik solunum yolu hastalıkları, diyabet ve sinirsel-psikolojik bozukluklara bağlı olduğunu belirten Mescidi, geçtiğimiz yıl İran'da kalp ve damar hastalıkları nedeniyle 160 bin, inme (felç) nedeniyle 135 bin ve kanserden 87 bin kişinin hayatını kaybettiğini ve bu hastalıkların ortaya çıkmasında tütün ürünleri tüketiminin önemli rol oynağını vurguladı.
İran'da nüfusun yaklaşık yüzde 14'ünün tütün ürünü kullandığına işaret eden Mescidi, sigara ile mücadele konusunda İran Meclisi'nde alınan kararların yeteri kadar uygulanmamasını da eleştirdi.
-
Misafir 1 ay önce Şikayet Etsigara içmeyen ölümsüz mu ,oluyor sanki.....Beğen
-
Misafir 1 ay önce Şikayet Etsanki sigara icmeseler, hiç olmeyecekler.....Beğen
-
ozi 1 ay önce Şikayet Etdünyada sigaradan ölenlere zerre kadar acımıyorum lanet şeyin dışında yazıyor öldürür sen hala içiyorsun niye aklın fikrin saglıgın çevreye verdigin zarar say say bitmiyor öl öl beklemeBeğen