Pakistan’dan ‘tarafsız adres’ açıklaması! Suudi Arabistan'ı işaret etti!
Başbakanlık Ofisi'nde gündeme ilişkin basına değerlendirmelerde bulunan Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Hindistan ile müzakerelerde Suudi Arabistan'ı "tarafsız adres" olarak gösterdi.
Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Hindistan ile ülkesi arasındaki müzakereler için Suudi Arabistan'ı "tarafsız adres" olarak gösterdi.
ŞERİF: “SUUDİ ARABİSTAN TARAFSIZ BİR ADRES”
Dawn gazetesinin haberine göre Şerif, Başbakanlık Ofisi'nde gündeme ilişkin basına değerlendirmelerde bulundu.
Şerif, Çin'in Yeni Delhi hükümeti için "tarafsız bir adres" olmamasından dolayı Hindistan'ın iki ülke arasındaki müzakerelerin Çin'de yapılma olasılığını kabul etmeyeceğini söyledi.
Basın toplantısına katılan ve Dawn'a konuşan bir gazeteci ise Şerif'in, iki ülkenin de müzakerelerin yürütülmesi için Suudi Arabistan'ı "tarafsız bir alan" olarak değerlendireceğine dair temennisini dile getirdiğini aktardı.
Şerif, Yeni Delhi ve İslamabad yönetimlerinin müzakerelerde Keşmir bölgesi dahil iki ülke arasında sorunlara yol açan birçok meseleyi ele alacaklarını belirtti.
HİNDİSTAN'IN SALDIRISI VE ÇATIŞMALAR
Hindistan'ın, 22 Nisan'da Cammu Keşmir'in Pahalgam bölgesinde 26 kişinin öldürüldüğü terör saldırısına misilleme gerekçesiyle 6 Mayıs'ta Pakistan toprakları ve Pakistan'ın kontrolündeki Azad Keşmir bölgesine füze saldırıları düzenlemesiyle taraflar arasında çatışmalar başlamıştı.
Hindistan Başbakanı Narendra Modi, başkanlık ettiği kabine toplantısında, askeri saldırıları "Sindoor Operasyonu" şeklinde adlandırmış ve operasyonu "gurur anı" olarak nitelendirmişti. Hintçe sözlüğe göre "Sindoor" kelimesi, "evli Hindu kadınların alınlarına sürdüğü kırmızı toz" anlamına geliyor.
İki ülke, 10 Mayıs'ta ABD'nin ara buluculuğunda ateşkes ilan etmişti.
-
Kurdi 5 saat önce Şikayet EtBazen diyorum israil işgal ve saldırılarını belki pakistan durdurabilir.israili batı kolladığı için karşılarındada bir birlik güç bulunmalı.yoksa batı ve israil çocukları bombalamaya diğer ülkelerde izlemeye devam eder.Beğen
-
Müslüman 7 saat önce Şikayet EtSuudlar paranın içinde sarhoş Pakistan kardeş. Allah tez zamanda belalarını verecek inşallah.Milyar dolarlari verdiler Gazze katillerineBeğen Toplam 5 beğeni
-
gezer 7 saat önce Şikayet Etsuudlar tarafsız değildir. suudlar yahudi uşaklığına geçmiştir.Beğen Toplam 4 beğeni
-
ferdi 7 saat önce Şikayet Etiyi de ne alaka bu iki gazman oturup karar alamiyor mu baska ulke de olsun deniyor araplar nasil tarafsiz oluyor onlarin akli beyni usa israil para verir yen der kizlari dizer yari ciplak sov yapar usa al kullan kizlari bile der sapiklar kesinBeğen Toplam 2 beğeni
-
Ts61 8 saat önce Şikayet EtDoğru Araplar tarafsız ha müslüman ha yahudi onlar için para tek önemli bir böçek kadar değiller gözümdeBeğen Toplam 7 beğeni
-
Ts61 4 saat önce Şikayet EtRehhal ozaman halk dökülsün sokağa madem öyle hani nerde kimsenin umrumda değil biraz öğren ne oluyor gözünü aç uyumaBeğen
-
Rehhâl 6 saat önce Şikayet EtUcuz primitif bir ifitiracısın .Beğen