Tatar: Rumların tehdit ve şantajlarına asla prim vermeyeceğim

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) ülkesinden mülk alanlara karşı başlattığı tutuklama eylemlerinin hukuk ile ilgisi olmadığını belirterek, "Rumların tehdit ve şantajlarına asla prim vermeyeceğim." dedi.

GİRİŞ 29.05.2025 23:29 GÜNCELLEME 30.05.2025 09:10
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) ülkesinden mülk alanlara karşı başlattığı tutuklama eylemlerinin hukuk ile ilgisi olmadığını belirterek, "Rumların tehdit ve şantajlarına asla prim vermeyeceğim." dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Kıbrıs Şahsi Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar'i kabul etti.

KKTC Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesinde gerçekleşen görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Görüşmeden sonra basın toplantısı düzenleyen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, hiçbir zaman diyalog ve temastan kaçınmadığını vurgulayarak, son 2 ay içinde Rum liderle 2 defa görüştüğünü hatırlattı.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: "Rumların tehdit ve şantajlarına asla prim vermeyeceğim"

"RUMLARIN TEHDİT VE ŞANTAJLARINA ASLA PRİM VERMEYECEĞİM"

Rumların KKTC'de mülk alanlara yönelik tutuklama eylemlerinin kendisini diplomatik tepki verilmesi noktasına getirdiğini anlatan Tatar, "Rumların tehdit ve şantajlarına asla prim vermeyeceğim. Rum lider bize saldırmaya devam ettikçe benzer karşılığı görecektir." ifadesini kullandı.

"BU TUTUM DEVAM ETTİKÇE, SAĞLIKLI BİR DİYALOG ORTAMINDAN SÖZ ETMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR"

Tatar, GKRY'nin KKTC'de mülk alanlara yönelik tutumunun, Cenevre toplantısının ardından Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres’in olumlu bir atmosfer oluştuğu yönündeki değerlendirmesine ve bu atmosferin geliştirilmesi için başlatılan işbirliği çalışmaları sürecini de baltaladığını kaydederek şunları söyledi:

"KKTC sınırları içinde yatırım yapan ya da mülkiyet işlemi gerçekleştiren insanlar, siyasi gerekçelerle suç işliyormuş gibi gösterilerek, bir korku ortamı yaratılmak isteniyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Bu sadece bireylerin haklarını değil, iki halk arasındaki güveni ve gelecekteki uzlaşı ihtimalini de hedef alan tehlikeli bir yaklaşımdır. Bu tutum devam ettikçe, sağlıklı bir diyalog ortamından söz etmek mümkün değildir."

BM Genel Sekreteri Guterres'in Kıbrıs Şahsi Temsilcisi Cuellar, görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Tatar'dan ayrı olarak gazetecilere kısa bir açıklama yaptı.

Cuma günü Rum lider Nikos Hristodulidis’le de toplantı yapacağını açıklayan Cuellar, daha sonra iki tarafın ticaret odalarıyla öğle yemeğinde buluşacağını, farklı alanlarda köprü kurulması için çalışmalarına devam edeceğini söyledi.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Misak-ı Milli 2 gün önce Şikayet Et
    Binlerce şehit verilerek Venediklilere karşı alınan Osmanlı yadigarı Kıbrıs derhal ilhak edilmeli. Doğal uçak gemisi olan Kıbrıs'ı kaybetmek tarihin en büyük aptallığı olur. Rusya ve ABD hala toprak genişletiyorken bizim aval aval bakmamız saflıktan öte birşey olur..
    Cevapla
  • Ersever 2 gün önce Şikayet Et
    Kıbrıs kontrol altında tutulmalı, tatar devamlı desteklenmeli.
    Cevapla
  • Misafir 2 gün önce Şikayet Et
    Önce içimizdeki BİZDEN OLMAYANLARI Temizlememiz lazım. Sonrası KOLAY..
    Cevapla
  • vatandaş 2 gün önce Şikayet Et
    Ermeni rum yunanlı yahudiyi ve bunların akıl hocası ingilizi dize getirmenin tek yolu iyi bir uluslar arası siyaset veya cephe savaşı bunlar laftan anlamaz tek dertleri başlarını ezmek ancak o zaman susarlar bunlar insan görünümlü ap ayrı bir mahlukturlar
    Cevapla
  • GERÇEK 2 gün önce Şikayet Et
    rumdan.yunandan,ermeniden ,siyonist yahudiden TÜRKE DOT OLMAZ bunlarla barış yada anlaşma yapamazsın onlar sadece benim tezlerimi kurallarımı kabul edin derdinde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB'de 'vay be' dedirten olaylar... İETT bütçesinin 3'te 1'i tek firmaya! Gözaltındalar
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan enflasyon açıklaması