ABD'nin İsrail Büyükelçisi'nden skandal 'Filistin' önerisi! Hamas'tan sert tepki

Hamas, ABD'nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckabee'nin, "Filistin devletinin Fransa'da bir toprak parçası üzerinde kurulması" yönündeki açıklamasına tepki gösterdi.

GİRİŞ 02.06.2025 03:49 GÜNCELLEME 02.06.2025 10:05
Bu Habere 137 Yorum Yapılmış

İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'yı ilhak etme düşüncesine desteğiyle tanınan ABD'nin İsrail Büyükelçisi Huckabee, Fox News'e verdiği röportajda, ABD ile İsrail'in ayrılmaz bir şekilde birbirine bağlı olduğunu kaydetti.

ABD'nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckabee

"FRANSIZ RİVİERASI'NDAN BİR TOPRAK PARÇASI AYIRIP FİLİSTİN DEVLETİNİ KURSUNLAR"

Fransa'nın BM'de Filistin devletinin tanınmasına ilişkin girişimlere destek vermesi ve Filistin'i tanıyabileceğini açıklamasıyla ilgili Huckabee, "Eğer Fransa gerçekten bir Filistin devleti görmek istiyorsa, onlara bir önerim var. Fransız Rivierası'ndan bir toprak parçası ayırıp Filistin devletini kursunlar" ifadelerini kullandı.

Daha önce de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, benzer çıkışı Suudi Arabistan için yapmış ve "Filistin devleti istiyorlarsa Suudi Arabistan'da kurabilirler. Geniş topraklara sahipler." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Huckabee, ABD'nin, bu ay New York'ta Fransa ve Suudi Arabistan'ın girişimiyle düzenlenecek Filistin devletinin tanınmasını teşvik etmeyi amaçlayan konferansa katılmayacağını belirtti.

"FİLİSTİN DEVLETİNİN KURULMASI İSRAİL İÇİN UYGUNSUZ"

Bağımsız Filistin devletinin kurulmasının "İsrail karşı çıktığı için uygunsuz" olduğunu iddia eden ABD'li Büyükelçi, Filistin topraklarını işgal altında tutan İsrail'e bu konuda baskı uygulanamayacağını, uygulanan baskının "iğrenç" olduğunu öne sürdü.

İsrail'in Gazze'de kalıcı ateşkesi reddeden taraf olmasına karşın savaşın sona ermesinin Hamas'a bağlı olduğunu ileri süren Büyükelçi, Hamas'ın tüm İsrailli esirleri serbest bırakması, silahlarını teslim etmesi ve sürgüne gitmeyi kabul etmesi gerektiğini savundu.

Huckabee, ölü ya da diri tüm esirleri geri getireceklerini dile getirdi.

Hamas'tan, Filistin devletinin Fransa'da kurulmasını öneren ABD'nin İsrail büyükelçisine tepki

HAMAS'TAN SERT TEPKİ

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Huckabee'nin, Filistin'i tanıyabileceğini açıklayan Fransa'ya, "Fransız Rivierası'ndan bir toprak parçası ayırıp Filistin devletini kursunlar" şeklindeki cevabının şiddetle kınandığı belirtildi.

Bu tür açıklamaların, Filistin halkının meşru haklarına karşı açık bir saygısızlık, uluslararası hukukun ve Birleşmiş Milletler (BM) kararlarının açık bir ihlali olduğu ve ABD'nin İsrail'in sömürgeci tutumuna verdiği tam desteği gösterdiği kaydedildi.

"SİYASİ KILIF OLUŞTURAN FAŞİST ANLATISININ BENİMSENDİĞİNİ GÖSTERMEKTEDİR"

"Bu utanç verici açıklama, İsrail'in, halkımızın topraklarına ve kutsal mekanlarına ilişkin haklarını reddeden ve Netanyahu hükümetinin soykırım ve zorla yerinden etme suçlarına siyasi kılıf oluşturan faşist anlatısının benimsendiğini göstermektedir." ifadesi kullanıldı.

Filistin'i tanımışlardı! Dört Avrupa ülkesinden BM çağrısıFilistin'i tanımışlardı! Dört Avrupa ülkesinden BM çağrısı

İdrak etmeye başladılar! Dikkat çeken Hamas itirafı: Yenemiyoruz!İdrak etmeye başladılar! Dikkat çeken Hamas itirafı: Yenemiyoruz!

 

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 137
  • FİTNE 1 gün önce Şikayet Et
    Batı Emperyalizmine güvenme. Tarih bunlara güvenenlerin pişmanlığı ile dolu. Sırıtarak yanaşıyorsa elinde kapan tutuyordur.
    Cevapla
  • GÜVENME 1 gün önce Şikayet Et
    Belliydi! Plan yapılmıştı. Normal olan hedef gösterilen Karadeniz-Kafkaslar-Ortadoğu-Doğu Akdeniz..Bölgemiz ülkelerinin Birleşmesi değil miydi? Irak işgali öncesi Saddama karşı Filistin sorununu çözme sözü verilmedi mi? Kaddafi "Saddamı verirseniz sıra size gelecek" demedi mi?
    Cevapla
  • Lanet 1 gün önce Şikayet Et
    Siyonistler Amerikayı da bölecek, Avrupayı da. Ortadoğuya, Doğu Akdenize çöktüler.
    Cevapla
  • Misafir 1 gün önce Şikayet Et
    fran sada İsra il devletini kurun o zaman
    Cevapla
  • Misafir 1 gün önce Şikayet Et
    lan siyonist iti senin yeriniz orasi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM'de yeni başkan seçiliyor! 5 aday yarışacak
Tarihi rekor! Ticaret Bakanlığı'ndan milyarlarca liralık operasyon