Bomba alarmı! 2. dünya savaşından bu yana en büyük operasyon! 20 bin kişi tahliye edildi

Almanya'nın Köln kentinde bulunan 2. Dünya Savaşı'ndan kalma 3 patlamamış bomba nedeniyle 20 bin 500 kişi tahliye edildi. Bombaların etkisiz hale getirilmesi için şehir merkezinin büyük bir bölümü boşaltıldı.

GİRİŞ 04.06.2025 14:11 GÜNCELLEME 04.06.2025 14:12
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Almanya'nın Köln kentinde Ren Nehri'nin karşısındaki Deutz semtinde pazartesi günü yol çalışmaları sırasında bulunan 2. Dünya Savaşı'ndan kalma 3 patlamamış bombanın etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar başladı.

20 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Yetkililer, imha çalışmaları öncesinde bombaların bulunduğu alanın çevresinden 20 bin 500 sakinini bölgeden tahliye etti. Köln Belediyesinden yapılan açıklamada, kentte 1945'ten bu yana en büyük tahliye işleminin gerçekleştirildiği belirtildi.



Kentin en yoğun nüfuslu bölgesi olan şehir merkezinde 58 otel, 9 okul, 1 hastane, 2 huzurevi, birçok müze de tahliye bölgesinde yer aldı. Ayrıca Ren Nehri üzerindeki 3 köprü ve önemli ulaşım yolları da geçici olarak trafiğe kapatıldı. Tren seferlerinde aksamalar meydana gelirken, Köln Messe-Deutz istasyonu da geçici olarak kapatıldı.

HAVA SAHASI DA KAPATILACAK

Trenler yere saatle 08.00'den itibaren Hohenzollern Köprüsü'nü kullanmaya başladı, ancak Köln Messe-Deutz istasyonunda durmadıkları belirtildi. Bazı trenler alternatif güzergahlara yönlendirilirken, bazı seferler ise iptal edildi. Bombaların etkisiz hale getirileceği anda köprü tamamen trafiğe kapatılacak. Bu noktadan sonra Köln Merkez İstasyonu'na Deutz yönünden ulaşılamayacak. Ren Nehri'ndeki gemi trafiği de geçici olarak durdurulacak. Bombaların imhası sırasında hava sahası kısa süreliğine kapatılacak.



Düsseldorf Bölge Valiliği'ne bağlı bomba imha uzmanlarının 2 tane birer tonluk, 1 tane 500 kilogram ağırlığındaki 3 ABD yapımı bombayı gün içinde etkisiz hale getirmesi planlanıyor.



2. Dünya Savaşı döneminde hava saldırıları sırasında atılan patlamamış bombalara Almanya'da sıkça rastlanıyor. Her yıl Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin genelinde bin 500 ila 2 bin arasında 2. Dünya Savaşı'ndan kalma bomba bulunuyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Sas 1 gün önce Şikayet Et
    Ikinci dünya savasinda nazi almanlar avrupayi sömürecekti ama rusya engelledi
    Cevapla
  • Misafir 1 gün önce Şikayet Et
    İlginç ABD yapımı
    Cevapla
  • GECE KARTALI 1 gün önce Şikayet Et
    Vay be heryerden bomba çıkıyor...
    Cevapla
  • Köln taksi 1 gün önce Şikayet Et
    An itibariyla hala calisiyorlar köln ölü sehir gibi ancak yarin bitirler bunlar aksam 17.00 mesai bitti hadi eve lanet gelsin. Trenler köln müllheima kadar calisiyor kil Millet
    Cevapla
  • Misafir 1 gün önce Şikayet Et
    Almanyanın her yerinde olağan bir durum her şehirde kasaba inşaat yapılan yerlerde bunlara rast geliniyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Marmaray'daki olayda yumruk atan kişi konuştu! 'Kıza aşağılayıcı konuştu'
Tarihi gerilim sonrası bir ilk! ABD ve Çin'den kritik adım! Şi'den, Trump'ı şaşırtan hamle