Son 5 yılda 4. kez: İran'da intikam bayrakları göndere çekildi!
Son dakika haberi: İsrail'in İran'a yönelik hava saldırısı düzenlemesinin ardından İran'da gönderlere intikam bayrakları çekildi. İran medyası, Cemkeran Camii'ne intikam bayrağının göndere çekildiği anları paylaşıldı.
SON DAKİKA: İsrail, İran'a gece saatlerinde hava saldırıları başlattı. Başkent Tahran'da gece saatlerinde birçok patlama meydana geldi. Saldırılarda, binalar ve iş yerleri zarar gördü.
İran'ın birçok kentine yönelik düzenlenen saldırılarda ülkenin önce gelen üst düzey insanlar hayatını kaybetti. İran devlet medyası açıklamasında İsrail'in saldırılarında 6 nükleer bilim insanının hayatını kaybettiğini açıkladı.
İran'ın başkenti Tahran'daki bu görüntü sosyal medyada gündem oldu
Son dakika haberi... İşte İran'ın yeni genelkurmay başkanı ve devrim muhafızları komutanı
5 SİVİL ÖLDÜ, 20 KİŞİ YARALANDI
İran'ın Press TV kanalı, İsrail'in saldırısında başkent Tahran'da da beş sivilin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin yaralandığını aktardı.
Öte yandan İran, saldırılara sert yollarla cevap vereceğini kaydediyor.
İNTİKAM BAYRAĞI ASTI
Saldırılara yönelik tepkiler peş peşe gelirken; İran, Kum kentindeki Cemkeran Camisi'ne "intikam bayrağı" astı.
Bu bayrağın göndere çekilmesi, İran için bir ilk değil. Öyle ki; İran, son 5 yılda İsrail'in saldırılarının ardından 4 kez intikam bayrağını göndere çekti.
İNTİKAM BAYRAĞI NE ANLAMA GELİYOR?
İran’ın intikam bayrağı genellikle düşmana karşı mücadelelerde ve büyük yaslarda göndere çekiliyor. Bayrak kırmızı renkte olup, üzerindeki yazılarla dikkat çekiyor. İntikam bayrağı Şii mezhebinde önemli bir sembol. Bayrağın asılması, intikam alınacağını mesajını veriyor.
Kırmızı renk, Şiilikte şehitlik ve fedakarlıkla ilişkilendirilirken intikam bayrağı olarak kullanıldığında düşmana karşı mücadele ve misilleme kararlılığını sembolize ettiği düşünülüyor.
-
mtn ylcın 1 ay önce Şikayet EtAllah'ım bunları bir birine düşür İran ve ABD İsrail uşağıdırBeğen
-
Asiltürk 1 ay önce Şikayet EtO bayrak havadiylen intikam almiş oluyor galibaBeğen
-
Misafir 1 ay önce Şikayet EtGüldürmeyin intikam alacak halinizmi kaldı.Beğen
-
Misafir 1 ay önce Şikayet Etönemli olan bayrak asmak değil icraat yapmakBeğen
-
Bir Akıncı 1 ay önce Şikayet EtKüfür tek millettir her kılığa girerler Allah cc bunların şerlerinden müslüman kardeşlerimi ve ülkemi ve insanlığı korusunBeğen Toplam 2 beğeni